Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Σοκ από την επίθεση σε σκιτσογράφο

Ένας νεαρός Σομαλός έκανε απόπειρα για να δολοφονήσει τον Δανό σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκορντ, ο οποίος είχε κάνει καρικατούρες του Μωάμεθ, όμως η αστυνομία η οποία φρουρεί το σπίτι του σκιτσογράφου τον τραυμάτισε.
Για το συμβάν αυτό οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) δήλωσαν σοκαρισμένοι χαρακτηρίζοντας το «ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «Η οργάνωση ελπίζει ότι η δανική δικαιοσύνη θατιμωρήσει με ορθότητα και αυστηρότητα το δράστη αυτής της επίθεσης που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για έναν από τους δημιουργούς των καρικατούρων του Μωάμεθ. Ορισμένοι μουσουλμάνοι μπορεί να σοκαρίστηκαν από τις καρικατούρες του Κουρτ Βέστεργκορντ αλλά τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βιαιότητα και μισαλλοδοξία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Κουρτ Βέστεργκορντ και τους άλλους γελοιογράφους και δημοσιογράφους της Δανίας που απειλούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: