Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Τελευταίος αποχαιρετισμός στο Νίκο Κακαουνάκη


Με μπαλωθιές, ριζίτικα και μαντινάδες εκατοντάδες Κρητικοί συνόδευσαν το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Τον επικήδειο λογο διάβασε ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου Αντώνης Σχετάκης που αναφέρθηκε στο έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντα
«Είχε την χάρη να κερδίζει τους γύρω του με την απλότητα και το χαρακτήρα του.
Έφυγε ενας αγωνιστής της ζωης, της δημοκρατίας και της ασυμβίβαστης δημοσιογραφίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Σχετάκης.
Πρεσβευτή της Κρήτης που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Κρήτη και την Κίσσαμο χαρακτήρισαν τον Νικο Κακαυνάκη πολλοί συμπατριώτες του που ήταν παρόντες στο ύστατο χαιρε.
Ο υφυπουργός Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ενώ στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πολλών άλλων.
Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλη την χώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης βρέθηκαν σήμερα στην Κισαμο για το ύστατο χαίρε. Από νωρίς το μεσημέρι ο Μητροπολιτικός Ναός της Κισάμου είχε κατακλυσθεί από κόσμο που ήθελε να αποχαιρετήσει τον Νίκο Κακαουνάκη.
Μεταξύ αυτών, το παρών έδωσαν πολλοί βουλευτές και το σύνολο των τοπικών αρχών. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Παρθενώνας.
Μαυροφορομένοι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με το κρητικό ριζίτικο «τον αντριωμένο μην τον κλαις».
Kατάθεση χρημάτων αντί στεφάνων
Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων τηλ. 2821094848, στους εξής λογαριασμούς:
Εθνική Τράπεζα: 48929618576
Αγροτική Τράπεζα: 3770400351712
Τράπεζα Πειραιώς: 5765033054194
Marfin Bank: 0189939420
ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου τηλ. 2822024148 (Λογαριασμός Εθνικής 390/296043-50).
Η εφημερίδα «Καρφί του Σαββατοκύριακου», την οποία εξέδιδε ο Νίκος Κακαουνάκης, είναι ολόκληρη αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του δημοσιογράφου.
Στο «Σημείωμα για τον εκδότη» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «είναι πολύ σκληρό να γράψεις νεκρολογία για ένα φίλο. Τα ρήματα σε παρελθοντικό χρόνο σου ενισχύουν την αίσθηση του τετελεσμένου - αυτού που το μυαλό σου αρνείται να δεχθεί. Πολύ περισσότερο που κανείς δεν περιμένει ότι μια απλή εγχείρηση αφαίρεσης πολύποδα από το έντερο μπορεί ν΄αποδειχθεί μοιραία». Και παρακάτω προστίθεται ότι «.....ο Νίκος ήταν χαρισματικό άτομο. Διέθετε εκπληκτική επικοινωνιακή ικανότητα και το σπάνιο ταλέντα να εμπνέει εμπιστοσύνη στο συνομιλητή του- ακόμη κι αν ανήκε σε αντίπαλη πολιτική παράταξη ή αν τον έβλεπε για πρώτη φορά. Δεν πρόδωσε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη και δεν αποκάλυψε ποτέ τις πηγές των πληροφοριών του. Γι αυτό απέκτησε τη φήμη του 'μπεσαλή' και του μιλούσαν ανοιχτά όλοι οι συνομιλητές του....» Και η εφημερίδα συνεχίζει «....ο Νίκος δεν ξέχασε ποτέ ούτε την προέλευσή ούτε την καταγωγή του. Στάθηκε στο πλευρό των απλών ανθρώπων, των αδικημένων, των μη προνομιούχων. Έγινε η φωνή της διαμαρτυρίας τους και η ελπίδα της δικαίωσης των πόθων τους. Τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο, τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και τον λάτρεψαν...», «....ο Νίκος ήταν γνήσιος. Αγνοούσε τους υποκριτικούς καθωσπρεπισμούς, ήταν ευθύς και εύστοχος, μιλούσε με ειλικρίνεια και ήξερες ότι εννοούσε αυτά που έλεγε είτε σε επαινούσε είτε σε επέπληττε». Και το ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ καταλήγει ως εξής: «... .Ο Νίκος δεν είναι πια μαζί μας. Βρίσκεται παρέα με τον Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Χρήστο Λαμπράκη, τον Λέοντα Καραπαναγιώτη και πολλούς άλλους φίλους και αντιπάλους..... Εμείς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη απώλεια. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα ζήσαμε μαζί του. Καλό ταξίδι, Νίκο!».
Υπενθυμίζεται, ότι ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» ζήτησε το φάκελο ασθενείας του για να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σχετικά με τις επιπλοκές που παρουσίασε μετά την επέμβαση πολύποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: