Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η περιπέτεια ένωσε Σοφία και Διαμαντή

Μια κοινή τραγική εμπειρία ένωσε δύο νέους ανθρώπους. Πριν από ένα χρόνο ο 22χρονος σήμερα Διαμαντής Μαντζούνης (ο αστυνομικός των ΜΑΤ που τον περασμένο Ιανουάριο τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του «Επαναστατικού Αγώνα» έξω από το υπουργείο Πολιτισμού) έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ερυθρού Σταυρού». Τον περασμένο Οκτώβρη, στο ίδιο νοσοκομείο, η συνάδελφός του Σοφία Ψυχογιού (η 23χρονη δόκιμη ειδική φρουρός που έπεσε επίσης θύμα τρομοκρατικής ενέργειας) έδινε την ίδια ακριβώς μάχη. Η περιπέτεια αυτή που βίωσαν οι συνομήλικοι συνάδελφοι ήταν που τους ένωσε...

Πριν από λίγο καιρό, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» η μητέρα του αστυνομικού Νικολίτσα Μαντζούνη, η οικογένεια του Διαμαντή και ο ίδιος βρέθηκαν στο πλευρό της Σοφίας. Τα δύο παιδιά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ωστόσο όταν ο Διαμαντής επισκέφθηκε τη Σοφία στο νοσοκομείο, αντικρίζοντάς την ήταν σαν να έβλεπε πριν από λίγους μήνες τον εαυτό του. Κανείς δεν μπορούσε να τη νιώσει και να την καταλάβει περισσότερο από εκείνον.

«Είμαστε άνθρωποι και συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον. Επισκεφτήκαμε τη Σοφία στο νοσοκομείο και εμείς, και ο Διαμαντής. Ευτυχώς που και εκείνη τα κατάφερε, χαρήκαμε πολύ» λέει στην «Espresso» η μητέρα του αστυνομικού, Νικολίτσα Μαντζούνη και προσθέτει: «Τα παιδιά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οταν επισκεφτήκαμε τη Σοφία, η χαρά της ήταν εμφανής» λέει η μητέρα του Διαμαντή. Ερωτηθείσα για τη σημερινή κατάσταση του γιου της, ένα χρόνο μετά το σοβαρό τραυματισμό του (η επίθεση είχε γίνει στις 5 Ιανουαρίου), λέει: «Δόξα τω Θεώ, ο Διαμαντής είναι καλά και όσον αφορά τη σωματική, αλλά και την ψυχολογική του υγεία. Πριν λίγες ημέρες, όταν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επίθεση που δέχθηκε, αναφερθήκαμε στο θέμα, το συζητήσαμε. Αυτά όμως ευτυχώς περάσανε, ανήκουν στο παρελθόν. Τέλος καλό, όλα καλά».

Ο Διαμαντής πέρασε τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά του, που διαμένει στην Κυπαρισσία. «Ο γιος μου έχει άδεια αυτό τον καιρό και βρισκόταν εδώ. Τις ημέρες των εορτών τις περάσαμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι, με φίλους και συγγενείς» λέει η μητέρα του αστυνομικού. Παράλληλα, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά της τις δύσκολες στιγμές που βίωσε πριν από ένα χρόνο. «Δοξάζουμε την Παναγία και τον Θεό που ο Διαμαντής είναι καλά. Επίσης, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε».

Πριν λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, ο Διαμαντής είχε τα γενέθλιά του, έκλεισε δηλαδή τα 22 του χρόνια. Αν και μικρός σε ηλικία, η εμπειρία που βίωσε τον έχει ωριμάσει. Λόγω της αγάπης που τρέφει για το επάγγελμά του, δεν σκέφθηκε ούτε για μια στιγμή να το εγκαταλείψει. Παραμένει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα πριν λίγα χρόνια, καταφέρνοντας μάλιστα με την υψηλή του βαθμολογία να είναι από τους πρώτους στη λίστα των επιτυχόντων στη Σχολή Αστυφυλάκων.

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε. Ο γιος μου έχει προχωρήσει στη ζωή του και έχει αφήσει πίσω του όσα άσχημα έζησε. Παραμένει στη δουλειά του, καθώς την αγαπάει πολύ. Γενικότερα, ο Διαμαντής πάντα κατάφερνε αυτό που ήθελε» καταλήγει η μητέρα του αστυνομικού, Νικολίτσα Μαντζούνη.


ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: