Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Δείπνο ενότητας από Κύρκο

Παρέμβαση για τις εξελίξεις σε... οικουμενική συνάθροιση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Πολιτική παρέμβαση μείζονος βαρύτητας για τις εξελίξεις στη χώρα μας θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος.

Φωτογραφία

O κ. Κύρκος με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του και την έκδοση και του τελευταίου του βιβλίου «Εκ βαθέων», διοργανώνει κλειστό δείπνο 45 ατόμων που προέρχονται από την πολιτική, την πολιτιστική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώπιον των οποίων προτίθεται να κάνει την προσωπική του παρέμβαση και να καταθέσει ανοιχτά τις απόψεις του για το μέλλον του τόπου, αλλά και για την αναγκαιότητα επίτευξης μιας μίνιμουμ συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των κοινωνικών αγώνων. Παράλληλα θα παραθέσει τις προτάσεις του για την οικονομία και την Παιδεία, για το μέτωπο της βίας και της τρομοκρατίας, ενώ θα επαναλάβει σε όλους τους τόνους την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και προσλαμβάνει επιπρόσθετη βαρύτητα καθώς στο δείπνο που θα λάβει χώρα στην «Αίγλη» του Ζαππείου έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς. Τον λόγο αναμένεται να λάβει και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μία στενή σχέση με τον Λεωνίδα Κύρκο, σχέση που βοήθησε να αναπτυχθεί στο πέρασμα του χρόνου και ο κ. Θόδωρος Ασημακόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε συνεργάτης τόσο του ηγέτη της Αριστεράς όσο και του κ. Παπανδρέου στα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας. Οι σχέσεις Παπανδρέου- Κύρκου αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο την τελευταία διετία, στη διάρκεια της οποίας έχουν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές- μάλιστα ο Πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί τον κ. Κύρκο και στο σπίτι του-, ενώ αμφότεροι έχουν εκφράσει δημοσίως την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλον.
Άλλα ονόματα. Ακόμη από την κυβέρνηση έχουν προσκληθεί οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης. Θ. Πάγκαλος, Α. Λοβέρδος, Ευαγ. Βενιζέλος και οι κυρίες Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Επίσης για λόγους συμβολισμού θα είναι παρόντες η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Μαρία Δαμανάκη, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Αριστεράς κ. Μίμης Ανδρουλάκης. Από τον Συνασπισμό έχουν προσκληθεί τέσσερα στελέχη, οι βουλευτές Φ. Κουβέλης και Δ. Παπαδημούλης, καθώς και τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί ο Μανόλης Γλέζος. Από τον χώρο του πολιτισμού έχουν κληθεί ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Παντελής Βούλγαρης, ενώ από την ακαδημαϊκή κοινότητα θα παρευρεθούν οι κ.κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης.
Επιθυμεί να σηματοδοτήσει τη συναίνεση
Η πρόσκληση και πιθανότατα παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο δείπνο του Λεωνίδα Κύρκου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο ιστορικός ηγέτης επιθυμεί να σηματοδοτήσει την ανάγκη να υπάρξει απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις συναίνεση για κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ζωής, ειδικά στην παρούσα ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο περίοδο. Γι΄ αυτό άλλωστε αναμένεται να υπενθυμίσει το περιεχόμενο του βιβλίου του «Στιγμές 3» στο οποίο αναφέρεται στους στόχους του έθνους και στις προσπάθειες για την διαμόρφωση μιας μεγάλης μεταρρυμιστικής πολιτικής με την αποφυγή εντάσεων. Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν προσκληθεί επίσης από την παλαιότερη γενιά ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και από τη νεώτερη γενιά στελεχών ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. ΣΤΗ ΦΩΤΟ: Στενή σχέση έχει αναπτύξει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Λεωνίδα Κύρκο, κυρίως την τελευταία διετία, στη διάρκεια της οποίας έχουν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές, ενώ αμφότεροι έχουν εκφράσει δημοσίως την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλον (ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: