Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Γιάννης Βούλτεψης: Έφυγε ένας θρύλος της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στον παλαίμαχο δημοσιογράφο και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Βούλεψη, στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου. Παρόντες, συνάδελφοι και φίλοι στη μακρόχρονη επαγγελματική και δημόσια παρουσία του. Ανάμεσά τους ο Γιάννης Μπέρτσος και ο Γιώργος Ρωμαίος. Ο Γ. Βούλτεψης, συντάκτης της "Αυγής" το 1963, ηγήθηκε της έρευνας για την αποκάλυψη του παρακράτους στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη και καθοδήγησε και τους άλλους δύο συναδέλφους, τότε δημοσιογράφους της "Ελευθερίας".

Παρών στην κηδεία και ένα άλλο κρίσιμο πρόσωπο της έρευνας για την υπόθεση Λαμπράκη, τότε ανακριτής, μετέπειτα πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σαρτζετάκης.
Για τον εκλιπόντα μίλησαν η κόρη του Σοφία, οι συνάδελφοί του Γιάννης Μπέρτσος, Χρήστος Πασαλάρης, Πάνος Σόμπολος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο Μανώλης Γλέζος.
Ανάμεσα στους επισήμους διακρίναμε επίσης τους βουλευτές της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάνη, Κ. Χατζηδάκη, Θ. Κασίμη, Β. Πολύδωρα, Π. Παναγιωτόποπυλο, Ε. Αντώναρο. Επίσης τον πρ. πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τη Συλβάνα Ράπτη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Παρόντες πολλοί δημοσιογράφοι της γενιάς του και νεότεροι. Ανάμεσά τους, οι πρώην πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος, Νίκος Κιάος και Μανώλης Μαθιουδάκης, ο Δημήτρης Ραυτόπουλος, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Σαββίδης, ο Κώστας Τσουράκης, ο διευθυντής της "Αυγής" Νίκος Φίλης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, όπως ο Δ. Κουμπιάς, ο Ε. Μαγιάσης, ο Χ. Κυρίτσης, ο Γ. Βλαβιανός, ο Δ. Τσαλαπάτης, ο Γ. Ζαγγανάς κ.ά. Παρέστη και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Κ. Χατζηδάκης.
Λ. Κύρκος: Πλήγμα για την ερευνητική δημοσιογραφία
Ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς Λ. Κύρκος σε δήλωσή του αναφέρει: "Η απώλεια του Γ. Βούλτεψη είναι πλήγμα κατά της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Χωρίς τον Βούλτεψη και τους άξιους συνεργάτες του τον Γ. Μπέρτσο και τον Γ. Ρωμαίο η δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη θα είχε καταχωρηθεί ως τροχαίο ατύχημα. Η συμβολή του στην αποκάλυψη του στυγερού πολιτικού εγκλήματος υπήρξε αποφασιστική. Ο Γιάννης Βούλτεψης ήταν κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος αστυνομικός συντάκτης του Τύπου εκείνης της εποχής. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην κόρη του Σοφία και στους άλλους δικούς του.
Μ. Γλέζος: Δημοσιογράφος στη γειτονιά των αγγέλων
Στην ομιλία του ο Μ. Γλέζος αποχαιρέτησε συγκινημένος τον Γιάννη Βούλτεψη λέγοντας "θα συνεχίσεις τις αποκαλύψεις σου, θα εκδώσουμε την εφημερίδα στη γειτονιά των αγγέλων". Ο Μ. Γλέζος θύμισε ότι ο νεαρός ΕΛΑΣίτης Βούλτεψης επελέγη για να δώσει το σύνθημα της μάχης του συντάγματος που συμμετείχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: