Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Τους έκαψαν το σπίτι γιατί είχαν κοινωνική δράση



Εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του διώροφου σπιτιού του, δέχθηκε νεαρό ζευγάρι το βράδυ του Σαββάτου, 26/12, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, ενώ απουσίαζε για τις γιορτές, στην Αθήνα. Οι πληγέντες τώρα είναι άστεγοι, ενώ έχασαν όλη τους την περιουσία. Η 30χρονη ζωγράφος και ο συνομήλικός της ανθρωπολόγος, μετακόμισαν πριν από τρία χρόνια από την Αθήνα στο χωριό, επιλέγοντας να ζήσουν μια άλλη ποιότητα ζωής. Όπως διαφαίνεται, πρόκειται για ένα ξενοφοβικό/τοπικιστικό κρούσμα, το οποίο δεν είναι και το μοναδικό...
Αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση που δέχθηκε το ζευγάρι. Στις αρχές του καλοκαιριού βρήκαν τη μοτοσυκλέτα τους σπασμένη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, άγνωστοι είχαν σπρώξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό.
Και οι δύο συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δραστηριότητες έμπρακτης υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε πρωτοβουλίες ανάδειξης περιβαλλοντικών και οικολογικών ζητημάτων και σε προσπάθειες συγκρότησης τοπικών και εργασιακών συλλογικοτήτων. “Θεωρούμε ότι στοχοποιηθήκαμε εξαιτίας της εμφανούς πολιτικής και κοινωνικής μας δράσης. Από εδώ και πέρα, οι απαντήσεις θα δοθούν κινηματικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ.Γ., θύμα της επίθεσης, μιλώντας στην “Αυγή”.

Οι κάτοικοι καταδικάζουν την επίθεση

Συγκέντρωση με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 πολιτών διενεργήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου στο χωριό. “Θα θέλαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρτέμιδας, Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Λαυρεντίου, Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων arTREE - Μουσικό Χωριό και ευαισθητοποιημένοι πολίτες του τόπου αυτού να καταγγείλουμε απερίφραστα την αποτρόπαιη και εγκληματική αυτή ενέργεια”, υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση. “Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών σύσσωμοι. Αν προχτές ο ανεπιθύμητος ξένος ήταν ο Αλβανός και σήμερα είναι ο Αθηναίος με πολιτική και κοινωνική δράση, αύριο ποιος θα είναι;».
Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να αποφύγουν τον συσχετισμό της πυρκαγιάς με το χαράκωμα που δέχθηκαν το ίδιο βράδυ 20 περίπου ΙΧ αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες στους δρόμους του χωριού.
“... Επειδή η αναμφισβήτητη αντιπάθεια -εξαιρετικά μειοψηφικής- μερίδας Πηλιορειτών προς κάθε τι <<ξένο>>, δεν μας επαρκεί για να εξηγήσουμε τον εμπρησμό, δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τους δύο αυτούς νέους ανθρώπους, που φαίνεται να στοχοποιούνται από <<αγνώστους>> λόγω της κοινωνικής τους ευαισθησίας και δράσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: