Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Αμφισσα έρημη πόλη


Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια και η Αμφισσα που επιλέχθηκε από τον Αρειο Πάγο για να φιλοξενήσει τη «δίκη της χρονιάς» μοιάζει με έρημη πόλη. Στα στενά σοκάκια της πρωτεύουσας της Φωκίδας ο κόσμος είναι λιγοστός, ενώ το κρύο και το ψιλοβρόχι που κατεβαίνει από τις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού «τρυπάει» τα κόκαλα και δεν αφήνει περιθώρια για άσκοπες βόλτες.

Οι κεντρικοί δρόμοι περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου είναι σχεδόν άδειοι. Τα μοναδικά αυτοκίνητα που κόβουν γύρες σε κάθε γωνιά της Αμφισσας είναι κάποια θηριώδη τζιπ και συμβατικά της Αστυνομίας. Από το κέντρο της Αμφισσας έχουν εξαφανιστεί ακόμη και τα οχήματα των κατοίκων, αφού εδώ και ημέρες οι Αρχές έχουν ενημερώσει τους κατοίκους πως κατά τη διάρκεια της δίκης το παρκάρισμα σε κομβικά σημεία αλλά και γύρω από τις κεντρικές πλατείες θα απαγορεύεται αυστηρά.

Εξερευνώντας τα δρομάκια, το βλέμμα πέφτει πάνω σε ένα από τα λίγα ξενοδοχεία της πόλης. Μοιάζει με θωρακισμένο, καθώς έχει «επενδυθεί» από τον ιδιοκτήτη του με πανύψηλες λαμαρίνες. Η εικόνα είναι ίδια και για τις τράπεζες, αφού οι υπεύθυνοι φρόντισαν να κατεβάσουν αλουμινένια ρολά προκειμένου να τις προστατέψουν από ενδεχόμενη επίθεση του... εχθρού!

Οι λίγοι Αμφισσιώτες που συναντάμε δεν δείχνουν πρόθυμοι να κάνουν δηλώσεις. Μας λένε μόνο πως «η πόλη είναι μικρή και αν πούμε κάτι, ίσως παρεξηγηθούμε από τους υπόλοιπους. Τώρα όλα είναι ήρεμα, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την ημέρα που θα εκδοθεί η τελική απόφαση. Τότε ίσως να έχουμε σοβαρά επεισόδια, ίσως πάλι όχι. Αυτοί που πήραν την απόφαση να στείλουν τη δίκη εδώ θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: