Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«Τρύπα» ενός εκατ. ευρώ στην ΕΥΑ Γρεβενών

«Μαύρη τρύπα» που όλα δείχνουν ότι ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ, αποκαλύφθηκε στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Γρεβενών. Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσε ο δήμαρχος Γιώργος Νούτσος. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης
Δημαρχείο Γρεβενών  Το οικονομικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο. Νωρίτερα ωστόσο, είχαν κυκλοφορήσει "φήμες" ότι στην εταιρία ύδρευσης - αποχέτευσης διακινούνταν επιταγές 300 χιλιάδων ευρώ! Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Γρεβενών έδωσε εντολή για εξονυχιστικο λογιστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο κ.Νούτσος κάνει λόγο για "φαινόμενα κακοδιαχείρισης" και τονίζει ότι "η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος". Όπως είπε, από την Τρίτη που αποκαλύφθηκε το οικονομικό σκάνδαλο:
* Συναντήθηκα άμεσα με τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης ζητώντας σχετικές διευκρινήσεις.
* Με απόφασή μου, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ (Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών), ανέθεσα σε εξωτερικό συνεργάτη λογιστή τη διενέργεια άμεσου εσωτερικού λογιστικού ελέγχου, για την περίοδο από 15/11/2009 έως 31/12/2009.
* Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου, που έγινε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, συντάχθηκε σχετική Έκθεση Ελέγχου από τον διενεργήσαντα τον έλεγχο, η οποία και κατατέθηκε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΓ, που συγκάλεσα για το λόγο αυτό, το βράδυ της ίδιας μέρας.
* Το Διοικητικό Συμβούλιο, με απόφασή του, προέβη σε σειρά διοικητικών αλλαγών και λήψη μέτρων για ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της εταιρίας, ενώ παράλληλα αποφάσισε να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές τη διενέργεια ελέγχου πέραν των ετών 2007 και 2008 και για το έτος 2009.
* Σήμερα το πρωί (σσ χθες), συγκάλεσα εκ νέου έκτακτο Δ.Σ. το οποίο αφού έλαβε υπόψη του καινούργια δεδομένα που προέκυψαν, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα το Γενικό. Διευθυντή της εταιρίας και να με εξουσιοδοτήσει να υποβάλλω στην εισαγγελία αναφορά - καταγγελία.ΣΤΗ ΦΩΤΟ: Το Δημαρχείο Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: