Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η «Νύφη» που έγινε «αντάρτισσα Γιαννούλα»


Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - Μια ξεχωριστή καριέρα - ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΙΡΙΑΛ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ακολουθώντας τους κτύπους της καρδιάς της, εγκατέλειψε την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Αυστραλία, θέλοντας να κατακτήσει τα όνειρά της και να εκπληρώσει τα «θέλω της».
Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, δηλώνει δικαιωμένη με τις επιλογές της.
Η Βικτώρια Χαραλαμπίδου, η πρωταγωνίστρια της πετυχημένης ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας «Νύφες», που γεννήθηκε στην Πετρούπολη, ζει στο Σίδνεϊ σήμερα με τον Ελληνοαυστραλό σύζυγό της Πίτερ Κλαυδιανό, τον οποίο γνώρισε και ερωτεύτηκε στην Ελλάδα και τα άφησε όλα πίσω της «για χάρη του».
Σύντομα περιμένουν το πρώτο τους παιδί, αλλά η Βικτώρια δεν θέλει να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή. Ούτε για το παιδί που θα φέρει στον κόσμο ούτε για το πότε αναμένει το ευτυχές γεγονός ούτε για τον σύζυγό της.
«Αυτά που αφορούν την προσωπική μου ζωή είναι μόνο για μένα. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν τους άλλους, αλλά ούτε και θέλω να τα μοιράζομαι», λέει σε αποκλειστική συνέντευξη μαζί μας και συμπληρώνει:
«Φυσικά, με συγκλονίζει το γεγονός ότι κουβαλώ ένα σπλάχνο μέσα μου. Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι γερό. Τίποτε άλλο».

Αν και πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται όμως για δουλειές και…  διακοπές δεν δείχνει να τής λείπει ιδιαίτερα.
« Σίγουρα μού λείπουν οι γονείς μου και φίλοι μου, όμως», σπεύδει να μας πει και συμπληρώνει ότι όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αυστραλία η προσωπική της ζωή και η επιθυμία της να φτιάξει οικογένεια ήταν πιο σημαντικά και από την ίδια την καριέρα της γι’ αυτό και δεν υπολόγισε τις συνέπειες. «Εξάλλου, όταν πάω στην Ελλάδα για διακοπές μετά από λίγο βαριέμαι. Δεν μπορώ χωρίς δουλειά…», λέει.
Επιβεβαίωσε έτσι ότι «η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς», αλλά και τους εργατικούς, αφού αυτή την εποχή προβάλλονται δυο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί και οι προτάσεις, όπως θα δούμε στη συνέχεια, πέφτουν βροχή.
Μια απ’ αυτές είναι το «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο και η οποία έχει προκαλέσει ανάμεικτες κριτικές στην Ελλάδα.Αυτή την εποχή παίζεται στην Αυστραλία και σε διάφορες άλλες χώρες το πρώτο της αυστραλιανό φιλμ. Πρόκειται για τη νέα ταινία της ομογενούς Άννα Κόκκινος με τίτλο «Blessed» που έλαβε πρόσφατα το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
Γραμμένη από τον πολυβραβευμένο ομογενή συγγραφέα Χρήστο Τσιόλκα και το σεναριογράφο του Lantana Άντριου Μπόβελ, η ταινία εστιάζει σε ιστορίες μη-προνομιούχων παιδιών και στις σχέσεις τους με τις μητέρες τους. Πρωταγωνίστρια - μεταξύ άλλων - η Βικτώρια Χαραλαμπίδου η οποία ερμηνεύει μια ελληνίδα μητέρα.

Στο «Blessed» συμπράττουν και «ονόματα» χολιγουντιανής αίγλης. Για παράδειγμα στον μεγάλο κατάλογο των πρωταγωνιστών είναι και η Μιράντα Ότο («Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»), στην παραγωγή ο Αλ Κλαρκ, στο μοντάζ η Τζιλ Μπίλκοκ (Μουλέν Ρουζ) κ.ά.
ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της, η Βικτώρια έχει πολλά καλλιτεχνικά σχέδια για το μέλλον αφού, όπως λέει, «η εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια».
«Προτάσεις υπάρχουν και πολλές. Χρόνος δεν υπάρχει… Ειδικά αν συμπίπτουν τα γυρίσματα ταινιών».
Δεν θέλει όμως να μιλήσει συγκεκριμένα γι’ αυτά που θα γίνουν «αν δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και περιορίζεται να μιλήσει γι’ αυτά που έγιναν, αλλά δεν προβλήθηκαν ακόμα.
«Συμμετέχω σε ένα παιδικό σίριαλ του κρατικού καναλιού ABC με τίτλο ΜΥ PLACE, το οποίο θα μεταδοθεί του χρόνου. Θέμα του ένα σπίτι του 1880 και μέσα από τις οικογένειες που το κατοίκησαν δίνεται και η ιστορία της Αυστραλίας έως τις μέρες μας. Αποίκηση, παγκόσμιοι  πόλεμοι, μετανάστευση κ.ά.».
Παράλληλα, η Βικτώρια εργάζεται και στην παραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων της SBS στη ρωσική γλώσσα.
«Μού αρέσει ιδιαίτερα αυτή η δουλειά», μάς λέει, αλλά δεν έχω χρόνο. Εμείς επιμένουμε και μάς αποκαλύπτει ότι συζητά για ακόμα δυο κινηματογραφικές ταινίες.
Στην Αυστραλία, όχι μόνο δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά, αλλά δεν προλάβαινε τις προτάσεις (τις οποίες επιλέγει με ιδιαίτερη προσοχή).
Με την άφιξή της στην Αυστραλία, έπαιξε στην θεατρική παράσταση «Staff Happens», με θέμα τον πόλεμο στο Ιράκ, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.
 Ακολούθως, πρωταγωνίστησε στη σειρά «East-West 101», που σκηνοθέτησε ο πολυβραβευμένος ομογενής σκηνοθέτης, Πίτερ Ανδρικίδης. (Ο ίδιος γυρίζει τώρα και την ταινία «Βασιλιάδες της Μυκόνου»).
Ο Ανδρικίδης σκηνοθέτηε την Χαραλαμπίδου και στην τηλεταινία με τίτλο «Πληροφοριοδότης» («The Informant») που προβλήθηκε στο κανάλι Ten.
 Η Χαραλαμπίδου συμμετείχε και στην τηλεοπτικής σειρά «All Saints».
Μετά από τέτοιες επιτυχίες θα μείνει για πάντα στην Αυστραλία;
«Το για πάντα δεν ισχύει ποτέ στη ζωή. Τουλάχιστον στη δική μου. Ό,τι και αν έρθει καλώς να έρθει. Σ’ αυτή τη συγκεκριμένη φάση, είμαι στην Αυστραλία και μού αρέσει. Θέλω να γεννηθεί το παιδί μας, να το μεγαλώσουμε και μπορεί αργότερα να πάω σε άλλους τόπους, να δοκιμάσω άλλα πράγματα», λέει και καταλήγει με υπερηφάνεια:
«Όπως σού έχω πει και παλαιότερα, αντλώ δυνάμεις από τους δικούς μου, Πόντιους στην καταγωγή, που βρέθηκαν πρόσφυγες στη Ρωσία και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σήμερα εγώ είμαι Αυστραλία, η ζωή συνεχίζεται και εγώ βλέπω μπροστά».(neoskosmos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: