Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Νέες προκλήσεις των Τούρκων ανήμερα των Φώτων

Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν σήμερα, ανήμερα των Φώτων, τον εθνικό εναέριο χώρο
Για δεύτερη φορά απο τα Χριστούγεννα παραβίασαν οι Τούρκοι το μνημόνιο για τα μέτρα εμπιστοσύνης, στέλνοντας στο Αιγαίο μαχητικά αεροσκάφη ανήμερα της εορτής των Φώτων.
Συγκεκριμένα, και παρά την απαγόρευση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ισχύουν απο το 1988, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται πτήσεις για ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τις μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εορτές των δυο χωρών, η τουρκική αεροπορία έστειλε σήμερα δυο σχηματισμούς με συνολικά 16 αεροσκάφη εντός του FIR Aθηνών.
Τα αεροσκάφη, που δεν είχαν υποβάλλει σχέδια πτήσεως, παραβίασαν έξι φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, τέσσερα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη επιτήρησης. Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν.
Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πρώτη οκτάδα των τουρκικών αεροσκαφών μπήκε στο FIR Αθηννών απο την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου μια ώρα αφότου είχε προσγειωθεί στη Λέσβο ( 9: 30 π.μ) το κυβερνητικό αεροσκάφος GulfStream - 5. το οποίο μετέφερε στο νησί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για την εορτή των Θεοφανίων. Επίσης εκείνη την ώρα (9: 40 πμ) είχε προσγειωθεί στο Αγαθονήσι το ελικόπτερο SUPER PUMA με το οποίο μετέβη στο νησί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Πιο προκλητική ήταν η είσοδος της δεύτερης τουρκικής οκτάδας που έγινε γύρω στη μια και τριάντα το μεσημέρι καθώς αυτό συνέβη ενώ οι Τούρκοι γνώριζαν ότι μόλις είχαν απογειωθεί και βρίσκονταν στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος με τον Πρωθυπουργό και το ελικόπτερο με τον αναπληρωτή υπουργό, απο τη Λέσβο και το Αγαθονήσι αντίστοιχα. Τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν αυτή τη φορά απο την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου με κατευθυνση νοτιοδυτική.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος με τον κ. Παπανδρέου, συγκεκριμένα, είχε απογειωθεί απο τη Λέσβο 12 λεπτά πριν τα τουρκικά αεροσκάφη μπουν στο FIR Αθήνας. Το ελικόπτερο με τον κ. Δρούτσα απογειώθηκε απο το Αγαθονήσι περίπου την ώρα που τα τουρκικά αεροσκάφη εξέρχοντο προς την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: