Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Νέες απαγωγές και δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό



Πόλη του Μεξικού: Άλλοι δύο Μεξικανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στο βόρειο τμήμα της χώρας και η σορός ενός εξ αυτών εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα μαζί με ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Συνολικά 13 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί το 2009 στο Μεξικό, την πλέον επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως για τον Τύπο.
«Δύο ρεπόρτερ μας απήχθησαν και ένας εξ αυτών, ο Βαλεντίν Βλάντες Εσπινόζα, βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα νεκρός, με ένα προειδοποιητικό μήνυμα ακουμπισμένο στο στήθος του» ανακοίνωσε την Παρασκευή η εφημερίδα για την οποία εργάζονταν.
Η εφημερίδα «Ζοκάλο ντε Σαντίγιο» -της επαρχίας Κοαχουίλα που συνορεύει με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας- δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του σημειώματος.
Δεκατρείς δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τη χρονιά που πέρασε στο Μεξικό. Συνολικά από το 2000 έως σήμερα έχουν δολοφονηθεί 56 δημοσιογράφοι και έχουν «εξαφανιστεί» άλλοι εννέα, όπως αναφέρεται από τη μη κυβερνητική οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
Οι δημοσιογράφοι είναι οι λεγόμενες «παράπλευρες απώλειες» στον αιματηρό πόλεμο μεταξύ των διαφόρων καρτέλ του Μεξικού για τον έλεγχο του εμπορίου και της διάδοσης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, χώρα που είναι η πρώτη στην κατανάλωση κοκαΐνης στον κόσμο.
Σύμφωνα με την οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα το πλέον επικίνδυνο μέρος του πλανήτη για τον Τύπο είναι το βόρειο τμήμα του Μεξικού προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: