Είναι η αγαπημένη πολιτικός των δημοσιογράφων: Μία όμορφη γυναίκα, με μακριά ξανθά μαλλιά σε πλεξούδα, που ντύνεται με ρούχα μεγάλων σχεδιαστών, φέρνοντας λάμψη στις... μουντές σελίδες των διεθνών ειδήσεων.
To 2004 η «Πορτοκαλί Επανάσταση» έφερε στην Ουκρανία τον άνεμο της αλλαγής και για την Tymoshenko τον ρόλο της πρωθυπουργού. Ο Viktor Yushchenko, τον οποίο υποστήριξε, έγινε πρόεδρος της χώρας.
Πέντε χρόνια μετά, η άλλοτε φίλοι κατέβηκαν στις εκλογές ως αντίπαλοι, διεκδικώντας την προεδρία. Η Tymoshenko απέσπασε το 25% των ψήφων.
Στον δεύτερο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πάλαι ποτέ... εχθρό της Viktor Yanukoyvch (πήρε το 35%), ο οποίος είχε νικηθεί στην «Πορτοκαλί Επανάσταση». Η «metro» συνάντησε την Ουκρανή πρωθυπουργό και υποψήφια πρόεδρο της χώρας την παγωμένη βραδιά των εκλογών, στη χιονισμένη
πρωτεύουσα Κίεβο.
Είστε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των εκλογών;
Είμαι σίγουρη ότι η διαφορά θα εξανεμιστεί τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, δεν εμπιστεύομαι αυτές τις στημένες δημοσκοπήσεις. Δεν θα έχουμε έγκυρες δημοσκοπήσεις σε αυτή τη χώρα αν δεν απαλλαγούμε από το μαύρο χρήμα στην πολιτική.Θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα.
Ένας στους τέσσερις πολίτες σάς έδωσε την ψήφο του...
Και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ γι’ αυτό. Παρά τα φρικτά ψεύδη που ακούστηκαν στην κρατική
τηλεόραση και την αρνητική διαφήμιση που σχεδίασαν εναντίον μου ολιγάρχες που υποστηρίζουν τον Yanukovich, όλοι αυτοί οι πολίτες πήγαν στις κάλπες και με ψήφισαν. Δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ, φίλοι μου, και δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου