Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Νέστος, το ποτάμι των αποδράσεων

Τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, από τα πιο όμορφα στη Βόρεια Ελλάδα. Το υγρό στοιχείο συναντά το βουνό προσφέροντας απλόχερα την ευεργετική πολυχρωμία του.

Γνώρισα την περιοχή του Νέστου για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Τη λευκή εκδοχή του την απόλαυσα στην καρδιά του χειμώνα. Ενα περιβάλλον πολύ πιο ήρεμο αυτήν τη φορά, αλλά το ίδιο φιλόξενο και όμορφο.
 
Πρώτη στάση στο ταξίδι μας, το χωριό Ζαρκαδιά όπου έχει τη βάση του το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών Περιοχής Νέστου (ΚΕΕΠ ΝΕΣΤΟΥ) του γραφείου Γενικού Τουρισμού NESTOS+. Μας καλωσορίζουν με έναν ζεστό καφέ, ακολουθεί μια πρώτη ενημέρωση και στη συνέχεια οργανώνουμε το πρόγραμμά μας.

Ορθοπεταλιές

Την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε για τη Σταυρούπολη. Σε έναν όμορφο και οργανωμένο χώρο στις όχθες του Νέστου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, να κάνουν μικρές και μεγάλες βόλτες με ποδήλατο και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία. Στην τοποθεσία αυτή η NESTOS+ διοργανώνει κάθε τόσο αγώνες τοξοβολίας. Το έπαθλο για τον νικητή είναι μια εκπαιδευτική πτήση με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης πάνω από τον ποταμό, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ψυχαγωγηθεί και να γνωρίσει ολόκληρη την περιοχή μέσω εδάφους, αέρος και ύδατος! Και η γκάμα των δραστηριοτήτων διευρύνεται...

Ιππασία

Στο χιονισμένο τοπίο με φόντο το ποτάμι τρεις φιγούρες πάνω σε άλογα έκαναν την εμφάνισή τους και μείναμε ακίνητοι χαζεύοντάς τους, καθώς πλησίαζαν. Βόλτα με άλογο είναι... άλλη αίσθηση. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου να τους πλησιάσουμε. Το πλατύ χαμόγελό τους έδειχνε ότι θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

Τα άλογα ανήκουν στον Ηλία, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαμορφώσει δύο παλιά βαγόνια τρένου σε ένα όμορφο καφέ. Μας προσκάλεσε να πιούμε κάτι ζεστό δίπλα στο τζάκι και να γνωριστούμε καλύτερα μέχρι να ξεκουραστούν τα άλογα για να κάνουμε και εμείς μια βόλτα μαζί τους. Η μέρα μας τελείωσε πάνω στη σέλα δίπλα στα ήρεμα νερά του ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: