Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μόναχο: Για όσους ξέρουν από... μπίρα

Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, το αποκαλούσαν η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας. Γοητευτικό αρχιτεκτονικά, με μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, με αξιοζήλευτο ιστορικό παρελθόν και με τεράστια παράδοση στον τομέα των γραμμάτων και των τεχνών, το Μόναχο έμοιαζε να είναι η ιδεατή πρωτεύουσα ενός ισχυρού και ακμαίου κράτους. Τον τίτλο της πρωτεύουσας της χώρας δεν τον απέκτησε ποτέ, αλλά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την παράξενη γοητεία του. Μια γοητεία που εντυπώνεται στο μυαλό και στη σκέψη του ταξιδιώτη από την πρώτη στιγμή που περιδιαβαίνει στα μονοπάτια του.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, μολονότι πολλοί Γερμανοί το αποκαλούν το μεγάλο χωριό του ενός εκατομμυρίου κατοίκων. Ανήκει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, της οποίας φυσικά αποτελεί διοικητικό κέντρο. Είναι κοσμοπολίτικο, έχει αέρα μητρόπολης και ενδείκνυται να το επισκεφθείς σε όλες τις εποχές του χρόνου. Οι Ελληνες δείχνουν να το λατρεύουν, μιας και συχνά πυκνά μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας το επιλέγει για προορισμό είτε σε ημέρες αργιών είτε σε εποχές διακοπών. Με απλά λόγια, το Μόναχο μπορεί να προσφέρει τα πάντα. Και διακοπές ξεκούρασης και καλής ζωής και διακοπές επιμορφωτικές με πινελιές κουλτούρας και πολιτιστικών ανταλλαγών.


Marienplatz

Σήμα κατατεθέν της πόλης σαφώς και η είναι η διάσημη Marienplatz, η οποία είναι το κέντρο διερχομένων της πόλης. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί μια μελέτη απέδειξε ότι από τη Marienplatz περνάνε κάθε ώρα δεκαοχτώ χιλιάδες άνθρωποι τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των περαστικών ξεπερνά τις είκοσι δύο χιλιάδες. Η πλατεία και οι δρόμοι γύρω από τη Marienplatz είναι πεζοδρομημένοι από το 1972 και φιλοξενούν την αγορά της πόλης.

Η Neushauser strasse είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος στη νότια πλευρά του Μονάχου, καθώς διαθέτει εμπορικά καταστήματα, cafe και restaurants, τα οποία στεγάζονται σε αξιοζήλευτα αρχιτεκτονικά κτίσματα του 19ου αιώνα. Στην περιοχή γύρω από τη Marienplatz υπάρχει το καινούργιο δημαρχείο της πόλης, το οποίο επισκέπτονται μαζικά οι τουρίστες για να δουν την αλλαγή της ώρας στις έξι το απόγευμα. Εκεί βρίσκονται η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Πέτρου αλλά και το γερμανικό Μουσείο Θήρας και Αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: