Με μηνύματα για την Οικονομία ο Αγιασμός των Υδάτων
Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων των πολιτικών της χώρας, οι οποίοι παρέστησαν στους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν για τα Θεοφάνεια ανά την Ελλάδα. 

Έτος ανατροπών και μεγάλων αλλαγών χαρακτήρισε το 2010, από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε για τα Θεοφάνεια, ο πρωθυπουργός. 

«Πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ο λαός ξέρει ότι είχαμε πάρει λάθος πορεία, γνωρίζει τις δυσκολίες από την οικονομική δυσπραγία μέχρι την κοινωνική αδικία, τις ζει καθημερινά». 

Η Λούκα Κατσέλη μετά το πέρας της τελετής Αγιασμού του Υδάτων στον Πειραιά, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στην οικονομία, τονίζοντας ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά δουλειάς και ελπίδας. «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται ο τόπος» σχολίασε η υπουργός για την επίσπευση της δημοσιονομικής προσαρμογής  σε τρία και όχι τέσσερα χρόνια, που αποφάσισε η κυβέρνηση. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη είπε ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία» και σημείωσε: «Όλοι μαζί με εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή πρέπει να κάνουμε αυτή τη χρονιά, και τις άλλες δύο που ακολουθούν, αλλά κυρίως φέτος, μια μεγάλη προσπάθεια να υπερβούμε τη δημοσιονομική κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Αυτό θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία, να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε σε ένα τούνελ που έχει φως στο τέλος».