Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Αποτελεσματικά μόνο στις βαριές μορφές κατάθλιψης τα χάπια

Φωτογραφία
TΗΕ ΝΕWYΟRΚ ΤΙΜΕS Του Βenedict Carey
ΜΟΝΟ στις βαριές μορφές κατάθλιψης είναι αποτελεσματικά τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι συντάκτες της οποίας επισημαίνουν ότι στις ελαφριές περιπτώσεις της ασθένειας βοηθούν τους ασθενείς που τα λαμβάνουν όπως θα βοηθούσε ένα ψευδοφάρμακο. Εάν και η μελέτη δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αντικαταθλιπτικά δεν προσφέρουν τίποτε σε όσους πάσχουν από ελαφριά ή μέτρια κατάθλιψη, παρέχει μια πιθανή εξήγηση σχετικά με τις διαφωνίες των ειδικών για την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών. Οι παλαιότερες έρευνες δίνουν μια μάλλον συγκεχυμένη εικόνα για το θέμα. Από τη μια πλευρά, από πολλές δοκιμές των φαρμακοβιομηχανιών προκύπτει ότι γενικά τα αντικαταθλιπτικά μειώνουν τα συμπτώματα της ασθένειας. Από την άλλη πλευρά, πολλές μελέτες που παρέμειναν αδημοσίευτες για κάποιο διάστημα ή θάφτηκαν εντελώς, έδειξαν ότι δεν υπήρχαν σημαντικά οφέλη από τα αντικαταθλιπτικά σε σχέση με τα ψευδοφάρμακα.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of the Αmerican Μedical Αssociation», λαμβάνει υπόψη της δεδομένα από παλαιότερες δοκιμές σε δύο τύπους αντικαταθλιπτικών καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων εξαρτάται από τη βαρύτητα της ασθένειας. Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που ανέλυσε τις απαντήσεις εκατοντάδων ατόμων που εμφάνισαν πιο ελαφριά συμπτώματα κατάθλιψης και θεραπεύθηκαν. «Το μήνυμα γι΄ αυτούς που πάσχουν από ελαφριά ή μέτρια κατάθλιψη είναι ότι τα φάρμακα είναι πάντα μια επιλογή, αλλά υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προσθέτουν κάτι σε άλλες τεχνικές για την καταπολέμηση της ασθένειας, όπως η άσκηση, η ψυχοθεραπεία ή το να διαβάζουμε για τη διαταραχή», επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ρόμπερτ ΝτεΡάμπις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: