Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Facebook μόνο για ωραίους

Ιστότοπος διέγραψε 5.000 μέλη του επειδή παραπάχυναν στις γιορτές!
Ενώ οι κύριοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης συναγωνίζονται για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, υπάρχει ένας που άρχισε τη χρονιά διαγράφοντας 5.000 μέλη του! Οι διαγραφέντες ενημερώθηκαν πως δεν είναι πλέον αρκετά ωραίοι για να ανήκουν στο εν λόγω δίκτυο!

Φωτογραφία
O ιστότοπος ονομάζεται ΒeautifulΡeople. com και έχει χαρακτηριστεί «το Facebook των ωραίων». Υποτίθεται πως εδώ δεν μετράει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Μπορεί οποιοσδήποτε να εγγραφεί στο κλαμπ, όμως η εγγραφή του παραμένει σε εκκρεμότητα για 48 ώρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα άλλα μέλη της κοινότητας (για την ακρίβεια, αυτά του αντίθετου φύλου) ψηφίζουν για την αποδοχή ή μη του υποψηφίου. Τα κριτήρια είναι αποκλειστικά αισθητικά. Όποιου η αίτηση απορριφθεί επειδή δεν φαίνεται αρκετά ωραίος, μπορεί να ξαναδοκιμάσει υποβάλλοντας μια καλύτερη φωτογραφία. Όποιος γίνει δεκτός, αποκτά το δικαίωμα να επικοινωνεί με τα άλλα μέλη του κλαμπ και να κρίνει τους υποψήφιους για ένταξη.
Ανελέητος μηχανισμός
«Η ιδέα είναι απλή: οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν παρέα με ανθρώπους που θεωρούν ελκυστικούς» εξήγησαν στην ιταλική «Ρεπούμπλικα» υπεύθυνοι του ιστότοπου. «Δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέμε, αλλά είναι έντιμο». Ο μηχανισμός είναι σαφής, ελαφρώς ρατσιστικός και σίγουρα ανελέητος: όποιος μπαίνει πρέπει να διατηρεί ορισμένες προδιαγραφές, αλλιώς διαγράφεται. Αυτές τις ημέρες όλοι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτοι με φωτογραφίες ανθρώπων που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως στο ΒeautifulΡeople. com κάθε φωτογραφία μπορεί να έχει βαριές συνέπειες. Μέλη που έγινε φανερό από τις φωτογραφίες τους ότι το παράκαναν στο φαγητό κατά τις γιορτές, επισημάνθηκαν στους διαχειριστές του ιστότοπου. «Εμείς απαντήσαμε στις διαμαρτυρίες ζητώντας να ξανακριθούν τα μέλη αυτά» λέει αθώα ο διαχειριστής Γκρεγκ Χοτζ. «Μόνο λίγες εκατοντάδες από τα μέλη αυτά έγιναν και πάλι δεκτά. Γύρω στα 5.000 μέλη απορρίφθηκαν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: