Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Μέτρα για την πρόληψη της νεανικής εγκληματικότητας

Την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργεί ως κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.
Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, συμμετείχε ο υφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας, ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο αρμόδιος Συνήγορος του Πολίτη σε θέματα παιδιού Γιώργος Μόσχος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο γενικός διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαμόρφωση ενός Εθνικού Δικτύου Προστασίας των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, όπως και των ανήλικων παραβατών.
Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι είναι απολύτως αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση και προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF θα καταθέσει σύντομα νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο θα ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: