Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η μεξικανική φιέστα του Ζαν-Πολ Γκοτιέ

Το enfant terrible της γαλλικής haute couture κατάφερε να κλέψει ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις στη γαλλική εβδομάδα μόδας. Αντλώντας έμπνευση από τους Αζτέκους αλλά και το «Avatar», ο «πρίγκιπας της γαλλικής μόδας» Ζαν-Πολ Γκοτιέ παρουσίασε την καλοκαιρινή κολεξιόν του στο Παρίσι, σε ένα fashion show που θύμιζε περισσότερο μεξικάνικη φιέστα.

Γιγάντια σομπρέρο, μουσική μαριάτσι, χειροποίητες δερμάτινες δημιουργίες και καουμπόικες μπότες εναλλάσσονταν με extravagant βραδινές δημιουργίες αποτυπώνοντας άλλη μία φορά την αγάπη του Γκοτιέ για το θέαμα και την υπερβολή - ένα πάθος που είχε εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο και στο παρελθόν, μέσα από τα κοστούμια για την περιοδεία της Μαντόνα.

Στα highlights της κολεξιόν συγκαταλέγονται τα κομμάτια που απέτειναν φόρο τιμής στο 3D blockbuster επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Κάμερον «Avatar» και συνδυάζονταν με εξωφρενικά χτενίσματα τύπου Na’vi, τροπικά μοτίβα και τατουάζ. «Είναι τα λεγόμενα φορέματα της ζούγκλας, που μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί από φυσικά υλικά, με μια ελαφριά αιλουροειδή κομψότητα. Είναι λίγο “Avatar”, αλλά έχουν και μια ινδιάνικη πλευρά. Θυμίζουν λίγο Μεξικό με τους αρρενωπούς μαριάτσι, αλλά και κάτι από τους
Ισπανούς κατακτητές» δήλωσε ο Γάλλος μετρ της υψηλής ραπτικής μετά το σόου.

Υπό τις μελωδίες της Περουβιανής σοπράνο Ιμα Σουμάκ και του βετεράνου τραγουδιστή της σάλσα Λουί Μαρίνο, τα μοντέλα του Γκοτιέ άρχισαν να παρελαύνουν στην πασαρέλα με δημιουργίες από κρόσσια και ντένιμ κάνοντας πολλούς να σκεφτούν ότι μόνο οι πιο φανατικές του πελάτισσες θα θελήσουν να ξοδέψουν τις περιουσίες τους για να αγοράσουν τζιν. Στην πορεία του σόου όμως άρχισε να διαφαίνεται το μοναδικό ταλέντο του Γκοτιέ να συνδυάζει τα ασυνδύαστα.

Για το φινάλε ο Γκοτιέ επιφύλασσε ακόμα μια πινελιά γκλάμουρ. Μαζί του στην πασαρέλα εμφανίστηκε η Γαλλίδα ηθοποιός και σύζυγος του Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, Αριέλ Ντομπασιέ, η οποία τραγούδησε φορώντας ένα εντυπωσιακό μάξι φόρεμα στο χρώμα του δέρματος, κεντημένο με κόκκινες χάντρες, έτσι ώστε να μοιάζει με body tattoo.  ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: