Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Διασκέδαση χωρίς εκπτώσεις

Ατέλειωτοι χοροί, αστείρευτο κέφι, ανεξάντλητη σάτιρα θα είναι και φέτος τα βασικά συστατικά του Πατρινού Καρναβαλιού. Μπορεί να είναι από τα μικρότερα σε διάρκεια (έως τις 14 Φεβρουαρίου) όμως δεν κάνει... εκπτώσεις στη διασκέδαση και
Στο καρναβαλικό εργαστήρι (το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο δίπλα στα νερά του Γλαύκου ποταμού στην περιοχή Πετρωτό) επικρατεί οργασμός καλλιτεχνικής δημιουργίας. Κόλλες, μπογιές, αμέτρητα κιλά φελιζόλ, εφημερίδες, αποτελούν τα όπλα περίπου 50 ανθρώπων που δουλεύουν εντατικά από τις αρχές του φθινοπώρου προκειμένου να ετοιμάσουν τα άρματα που θα κυριαρχήσουν στην παρέλαση της 14ης Φεβρουαρίου. Στην... ηγεσία τους θα είναι όπως πάντα ο βασιλιάς Καρνάβαλος, τη δημιουργία του οποίου έχει αναλάβει και φέτος ο Πέτρος Βρυώνης, καρναβαλοποιός με εμπειρία 22 ετών. Έξω από το καρναβαλικό εργαστήρι ουκ ολίγες ομάδες ετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση και όχι μόνο. Σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν ενοικιάσει ισόγειους χώρους (καταστήματα) και με δυνατή μουσική, έξυπνα διαφημιστικά φυλλάδια και πολύ χιούμορ προσπαθούν να εντάξουν στους κόλπους τους νέα μέλη.

Όμως καρναβάλι δεν είναι μόνο η παρέλαση. Μία ξεχωριστή νότα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις προσθέτει κάθε χρόνο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, μία εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες της Πάτρας οι οποίοι κάνουν πρόβες σχεδόν όλο τον χρόνο και την περίοδο του καρναβαλιού ντύνονται... ηθοποιοί. Όπως τονίζουν, κάνουν «θέατρο χωρίς εκπτώσεις με έργα γραμμένα από εμάς, όμορφη μουσική, τραγούδια, κουστούμια». Φέτος, οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες αλλά υπάρχει αισιοδοξία. «Επειδή υπάρχουν προβλήματα ο κόσμος θα αποφασίσει να το ρίξει έξω. Στην Πάτρα, γνωρίζουμε πώς να περνάμε καλά χωρίς πολλά έξοδα», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μάγνης, αντιπρόεδρος. Φέτος, το Καρναβαλικό Κομιτάτο ανεβάζει το έργο «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα». Πρόκειται για μία παρωδία της... παρωδίας. Ακόμη και η διάρκειά του δεν είναι μία ώρα αλλά... δύο», επισημαίνει ο κ. Μάγνης. Αυτήν την Κυριακή, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων είναι η τελευταία παράσταση (στις 21.30 το βράδυ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: