Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Αίγυπτος: Eπεισόδια στο λιμάνι Αρίς ανάμεσα στις τοπικές αρχές και ξένους διαδηλωτές

Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν σήμερα Τετάρτη με μέλη της οχηματοπομπής Viva Palestina, στην οποία μετέχει και ο Βρετανός πολιτικός Τζορτζ Γκάλογουεϊ, στο λιμάνι Αρίς· η οχηματοπομπή προσπαθεί να μεταφέρει εφόδια στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.
Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην πόλη, 40 χλμ. από την μεθόριο της Αιγύπτου με τη Γάζα, μετέδωσε ότι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πετούσαν πέτρες στους περίπου 520 ανθρώπους που μετακινούνταν με την οχηματοπομπή. Οι διαδηλωτές "κρατούν" τέσσερις λιμενικούς, ενώ άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν επτά μέλη της οχηματοπομπής. Η αποστολή της Βίβα Παλεστίνα έχουν εμπλακεί σε έντονη διένεξη με τις αρχές της Αιγύπτου για την πορεία των 198 φορτηγών.

Η αστυνομία έκανε χρήση κανονιών νερού για να αναγκάσει τους διαδηλωτές του λιμανιού Αρίς, το οποίο είχαν καταλάβει, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Περίπου 40 μέλη της οχηματοπομπής υπέστησαν τραυματισμούς, όπως και 15 αστυνομικοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Το Κάιρο εμμένει στη θέση ότι τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα εφόδια πρέπει να πάνε στη Γάζα μέσω ενός μεθοριακού περάσματος ελεγχόμενου από το Ισραήλ. Τα μέλη της οχηματοπομπής θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πέρασμα στη Ράφα.
Οι Αιγυπτιακές αρχές διέταξαν τα 55 φορτηγά να πάνε στο πέρασμα που ελέγχουν οι δυνάμεις του Ισραήλ, δήλωσε ο Γκάλογουεϊ, ο οποίος μάχεται επί σειρά ετών στο Βρετανικό κοινοβούλιο για την Παλαιστινιακή υπόθεση.
"Αρνηθήκαμε", είπε στην τηλεόραση του Ρόιτερς. "Είναι εντελώς ακατανόητη [η απαίτηση των Αιγυπτιακών αρχών]  το κομβόι να πάει στο Ισραήλ και να μη φθάσει ποτέ στη Γάζα. Διότι τίποτα που μπαίνει στο Ισραήλ φθάνει ποτέ στη Γάζα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: