Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Eγκαταλειμμένοι στα ανοιχτά του Πειραιά



Υπό ιδιότυπη ομηρεία παραμένουν 12 Φιλιππινέζοι ναυτικοί και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “Aetea Sierra” που εγκαταλείφθηκε 6 ναυτικά μίλα από τις ακτές του Πειραιά. Το 19μελές πλήρωμα, όλοι τους αλλοδαποί, παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου, παρά την απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Πειραιά που δικαιώνει τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί ο επαναπατρισμός τους.
Οι συνθήκες διαβίωσης των ναυτεργατών χαρακτηρίζονται από μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων “μεσαιωνικές”, ενώ οι οικογένειές τους παραμένουν χωρίς οικονομική στήριξη. Η περίπτωση του Aetea Sierra δεν είναι μοναδική, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις, ενώ αρκετοί είναι οι πλοιοκτήτες που υιοθετούν αυτή την τακτική το τελευταίο διάστημα και αφήνουν στη μοίρα τους τα πληρώματά τους.
Το πλοίο Aetea Sierra ανήκει στις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων Aetea Sierra Maritime Company LTD, Thesarco Shipping co S.A. και Agrosy Shipmanagement INC και, όπως υπογράμμισε στην “Αυγή” ο Γ. Μανιάτης, εκπρόσωπος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, οι εταιρείες αυτές έχουν και στο παρελθόν εγκαταλείψει (Μάρτιο του 2008) το ίδιο πλοίο και το τότε πλήρωμά του στις ακτές του Αλγερίου. Επίσης είπε ότι τείνει να γίνει, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, “πάγια τακτική ορισμένων πλοιοκτητών η εγκατάλειψη πλοίων και του προσωπικού του”.
Σημειώνεται ότι από στοιχεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Mεταφορών (ITF) αυτή την περίοδο γίνονται προσπάθειες για συνδρομή στα πληρώματα 5 εμπορικών πλοίων, με ξένες σημαίες, που έχουν εγκαταλειφθεί ή κατασχεθεί. Ένα από αυτά που βρίσκονται στην περιοχή του Πειραιά είναι και το «Aetea Sierra».

Δεν υπάρχουν σχόλια: