Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Μόνο στο μυαλό των γυναικών το σημείο G

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο σεξ, η αναζήτηση που προκαλούσε πονοκέφαλο σε άνδρες και γυναίκες, μπορεί να γινόταν τόσα χρόνια μάταια! Ερευνα Βρετανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυστηριώδες σημείο G, η ζώνη της απόλυτης σεξουαλικής ικανοποίησης που φέρονται να διαθέτουν οι γυναίκες, τελικά, μάλλον δεν υπάρχει.

Οι ερευνητές του κολεγίου King του Λονδίνου, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη του σημείου G, του περιβόητου συμπλέγματος νευρικών απολήξεων, το οποίο υποστηρίζουν ότι βρίσκεται μόνο στη φαντασία των γυναικών που είναι επηρεασμένες από τα περιοδικά. Στην έρευνα, 1.804 Βρετανίδες, ηλικίας από 23 ώς 83 ετών, απάντησαν σε ειδικά ερωτηματολόγια που τους μοιράστηκαν. Ολες τους ήταν ζεύγη διδύμων, είτε ομοζυγωτικά είτε ετεροζυγωτικά. Τα ομοζυγωτικά δίδυμα έχουν κοινά όλα τα γονίδια, ενώ τα ετεροζυγωτικά έχουν κοινά μόνο τα μισά. Αν μία από τις ομοζυγωτικές αδερφές ανέφερε ότι είχε το σημείο G, αυτό θα σήμαινε ότι και η αδερφή της θα έπρεπε να δώσει την ίδια απάντηση.

Ωστόσο, από τα ερωτηματολόγια δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, οπότε βγήκε το συμπέρασμα ότι η ύπαρξη του σημείου αυτού είναι υποκειμενικό θέμα κάθε γυναίκας. Η Αντρεα Μπούρι, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι ανυπομονούσε να αποβάλει από κάποιες γυναίκες την αίσθηση της αποτυχίας που ένιωθαν επειδή δεν είχαν ή δεν κατάφερναν να εντοπίσουν το σημείο G τους! «Είναι μάλλον ανεύθυνο να υποστηρίζει κανείς την ύπαρξη μιας οντότητας που δεν έχει ποτέ αποδειχτεί πραγματικά και ασκεί πίεση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπούρι. Για την ιστορία, το σημείο G πήρε το όνομά του από τον Ernst Grafenberg, Γερμανό επιστήμονα που υποστήριξε ότι ανακάλυψε την ακαθόριστη αυτή ερωτογενή ζώνη το 1950. Τη θεωρία ωστόσο έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή η Μπέβερλι Γουίπλ, επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, η οποία υποστήριξε ότι βρήκε σημεία G σε έρευνα που πραγματοποίησε σε 400 γυναίκες.
Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: