Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

"iMussolini" στο iPHONE: Τα φαντάσματα ξαναγυρνούν

Η εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να ακούνε, να διαβάζουν και να βλέπουν βίντεο του πρώην δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι είναι πρώτη στις πωλήσεις στην γειτονική Ιταλία. Περίπου 1.000 χρήστες "κατεβάζουν" καθημερινά την εφαρμογή "iMussolini", η οποία πωλείται από τις 21 Ιανουαρίου προς 0,79 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δημιουργός της "iMussolini" Λουίτζι Μαρίνο, η εφαρμογή αυτή σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple και την έχουν ήδη κατεβάσει περίπου 6.500 χρήστες. Ο ίδιος εξηγεί ότι του "αρέσουν πολύ τα ντοκιμαντέρ" και τονίζει ότι επιθυμεί αυτή η εφαρμογή να είναι πάνω απ' όλα ένα ιστορικό εργαλείο. "Το να κατεβάσεις το iMussolini είναι σα να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να αγοράζεις ένα βιβλίο" για το δικτάτορα λέει ο ίδιος και ζητά από τους χρήστες της εφαρμογής να αποφεύγουν να αφήνουν σχόλια που αναπαράγουν φασιστικά συνθήματα. Ωστόσο και ο ίδιος αναγνωρίζει πως σίγουρα ανάμεσα στους χρήστες της εφαρμογής θα υπάρχουν "νοσταλγοί ή άνθρωποι που γοητεύονται από την ιστορική προσωπικότητα" του Μουσολίνι.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της εφαρμογής "iMussolini" έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον ιταλικό Τύπο, ενώ η εταιρία Apple επικοινώνησε με τον Μαρίνο για να του διευκρινίσει ότι η εφαρμογή παραμένει προς πώληση, αλλά ότι θα σβήνονται τα προσβλητικά σχόλια. Ο ίδιος ανέφερε ότι ετοιμάζει μία νέα εκδοχή της εφαρμογής, με περισσότερα βίντεο, ένα χρονολόγιο για τον Μουσολίνι και μία λίστα με φασιστικά συνθήματα, που θα είναι συμβατή με το iPad και η οποία θα βγει σύντομα στην αγορά από την Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια: