Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Στη Μόσχα τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου - 17η η Αθήνα

Τα ξενοδοχεία της Μόσχας για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι τα πιο ακριβά του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της Hogg Robinson Group (HRG), της εταιρείας υπηρεσιών διεθνών εταιρικών ταξιδίων.

 
Σε όλο τον κόσμο, όλες τις περιοχές αναφέρουν πτώση στις μέσες τιμές δωματίων στο εκάστοτε τοπικό νόμισμα, με μόνο ένα μικρό αριθμό πόλεων όπως το Λονδίνο, το Χιούστον και το Γιοχάνεσμπουργκ να αποφεύγουν τη διψήφια μείωση όπως συνέβη αλλού. Η αποδυνάμωση της αγγλικής λίρας ήταν και πάλι βασικός παράγοντας που επηρέασε τις τιμές που καταβάλλουν οι εταιρικοί ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά αυτοί ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη.
 
Οι τάσεις που παρουσιάστηκαν από HRG περιλαμβάνουν:
- Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Μόσχα έχει αναδειχθεί ως ο πιο ακριβός προορισμός σε όλο τον κόσμο, παρά τη μείωση κατά 5% της μέσης τιμής του δωματίου στο τοπικό νόμισμα. Ένας εταιρικό ταξιδιώτης από το Ηνωμένο Βασίλειο θα περίμενε να καταβάλει κατά μέσο όρο £ 266,56 για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μόσχα.
 
- Το Λονδίνο είδε επίσης μια μείωση κατά 5% στη μέση τιμή, κάτω από την αύξηση του ο 3% που ίσχυε κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έπεσε από την 16η στην 29η θέση στην κατάταξη με τις ακριβότερες πόλεις. Πάντως το Λονδίνο μπόρεσε να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση λόγω της αδυναμίας της αγγλικής λίρας και επηρεάστηκε λιγότερο από τις επαρχιακές πόλεις της χώρας.  
 
- Η περιοχή της Μέσης Ανατολής είχε και πάλι μικρότερη πτώση στις τιμές σε σχέση με άλλες περιοχές. Το Αμπού Ντάμπι μετακινήθηκε από την 5η στη 2η θέση στην κατάταξη, σημειώνοντας μόνο 1% μείωση στη μέση τιμή δωματίου, και το Μανάμα (Μπαχρέιν) εκτινάχθηκε στην πέμπτη θέση, γεγονός που αντανακλά την αυξημένη ζήτηση σε σχέση με την προσφορά στην περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: