Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Στα αζήτητα 700 ξενοδοχεία και 2.000 ενοικιαζόμενα

Στα «αζήτητα» παραμένουν περίπου 700 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα και 2.000 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων, που είναι προς πώληση από τα τέλη του περσινού Αυγούστου

Η παρατεταμένη περίοδος οικονομικής ύφεσης επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης του αριθμού των προς πώληση ξενοδοχείων, ενώ εάν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα φορολόγησης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν όχι μόνο οι προς πώληση μονάδες αλλά και τα λουκέτα.
Στα αζήτητα 700 ξενοδοχεία και 2.000 ενοικιαζόμενα
Εκατοντάδες επαγγελματίες καταφεύγουν στην πώληση των επιχειρήσεών τους για να γλιτώσουν μια πιθανή κατάσχεση, μιας και δεν μπορούν να καλύψουν τα δάνειά τους ή τα λειτουργικά της κόστη. Η κακή πορεία του τουρισμού πέρυσι είχε σαν αποτέλεσμα ο τζίρος των ξενοδοχείων να μειωθεί κατά 16%, περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη των ξενοδόχων προς τις τράπεζες πλησιάζουν τα 7,4 δισ. ευρώ.
«Η κρίση δημιουργεί προβλήματα για αρκετούς επαγγελματίες και ευκαιρίες για άλλους», τονίζει η Μίνα Λάντζη-Μπέλου, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Lantzi Properties που ειδικεύεται στις πωλήσεις τουριστικών καταλυμάτων.
«Υπάρχει μεγάλη προσφορά τουριστικών καταλυμάτων όχι όμως και αγορές. Διεθνείς όμιλοι, μεγάλες, ελληνικές αλυσίδες ξενοδοχείων, κατασκευαστικές εταιρείες, όσο και ιδιώτες, οι οποίοι είτε επιθυμούν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού, είτε -και αυτό αφορά κυρίως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα- να αποκτήσουν εξοχική κατοικία, προχωρούν σε διερευνητικές επαφές, το deal, όμως, παίζεται στην τιμή», επισημαίνει η κ. Μ. Λάντζη-Μπέλου. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ για να την διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: