Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Δύο παιδιά νίκησαν τον καρκίνο

Νικητές από τη μάχη με τον καρκίνο βγήκαν ένας έφηβος Κύπριος κι ένα κοριτσάκι από χώρα τής πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που υποβλήθηκαν σε εξελιγμένη τεχνολογικά ιατρική θεραπεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ (φωτό).
Ο 14χρονος Κύπριος είχε διαγνωσθεί με ένα συμπαγή όγκο στο στήθος. Σύμφωνα με τον δρα Weintraub και τον χειρουργό θώρακος, δρα El-Ami, επρόκειτο για κακοήθη όγκο, που δημιουργήθηκε από δυσλειτουργία κατά την εμβρυϊκή περίοδο, όταν σπερματικά κύτταρα μεταφέρθηκαν -αφύσικα- από τα γεννητικά όργανα στην περιοχή του στήθους. Τα κύτταρα παρέμεναν επί χρόνια αδρανή, όμως στην πορεία εξελίχθηκαν σε νεόπλασμα. Στο Hadassah ο Κύπριος έφηβος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία, με επιτυχή αποτελέσματα. Μετά την αποθεραπεία του, μάλιστα, επέστρεψε στην καθημερινότητά του και στο αγαπημένο του ποδόσφαιρο.

Ρετινοβλάστωμα
Στη δεύτερη περίπτωση, ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση έπασχε από ρετινοβλάστωμα στα μάτια. Οι γονείς του κοριτσιού είχαν λάβει γνωμάτευση που έκανε λόγο ακόμα και για αφαίρεση των οφθαλμών της μικρής τους κόρης. Μέσω διαδικτύου εντόπισαν τον καθηγητή Jacob Pe΄er, διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος στο Hadassah, και τον δρα Michael Weintraub, διευθυντή του Παιδιατρικού Αιματο-ογκολογικού Τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο, επικοινώνησαν μαζί τους και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γονείς και παιδί βρέθηκαν στο Hadassah κι αμέσως άρχισαν οι εξετάσεις και τα ιατρικά συμβούλια.
Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου κατέληξε στο συμπέρασμα πως η χημειοθεραπεία θα έσωζε σίγουρα το ένα μάτι του κοριτσιού και πολύ πιθανόν και την όραση στο άλλο. «Σε περιπτώσεις ρετινοβλαστώματος», επισημαίνει ο δρ Weintraub, «είναι προφανές πως κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ελέγξουμε το νεόπλασμα. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Ωστόσο, πέρα από την άμεση καταπολέμηση της ασθένειας, προσπαθούμε να αποφύγουμε την αφαίρεση του οφθαλμού και για αισθητικούς λόγους».
Και τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν στο Παιδιατρικό Αιματο-ογκολογικό Τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, το οποίο παρέχει αναλυτική και εξελιγμένη τεχνολογικά ιατρική θεραπεία σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από καρκίνο και σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: