Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Από τραπεζίτες, κατάσκοποι!

Το «από τραπεζίτης, κατάσκοπος», ειδικά τώρα, στης... ανεργίας τον καιρό, όχι μόνο ακούγεται, αλλά και συνάμα είναι σίγουρα καλύτερο από το πιο κλασικό μοτίβο επαγγελματικής απαξίωσης, το γνωστό «από δήμαρχος, κλητήρας»!

Σε μια περίοδο που η χρηματοπιστωτική κρίση συνεχίζει να πλήττει τη διεθνή οικονομία αφήνοντας πίσω της στρατιές ανέργων, τα άλλοτε ευτυχισμένα golden boys ελέω παχυλών μπόνους, σήμερα, βολτάρουν άνεργα στο Σίτι του Λονδίνου αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της λαμπρής τους καριέρας. Και μάλλον τον έχουν βρει αφού ήδη πολλοί τραπεζίτες και χρηματιστές που έχασαν πρόσφατα τις δουλειές τους έχουν ήδη βρει «κάτι καλό».

Οπως ανέφερε η εφημερίδα «Daily Telegraph», η ΜΙ6, η περίφημη μυστική υπηρεσία της Βρετανίας στρατολογεί πρώην στελέχη εταιρειών του Σίτι, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα γενιά κατασκόπων! Αλλωστε, οι υποψήφιοι Τζέιμς Μποντ διαθέτουν ήδη κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που αναζητεί στα υποψήφια στελέχη της η υπηρεσία.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εύποροι, πολυταξιδεμένοι και υπό τις κατάλληλες -αν και όχι ιδιαίτερα υψηλές μισθολογικές- συνθήκες θα ήταν θετικοί στο να υπηρετήσουν αυτή τη φορά όχι τον καπιταλισμό, αλλά τα βρετανικά συμφέροντα.

Μιλώντας στην «Daily Telegraph» ο επικεφαλής του τμήματος στρατολόγησης νέων στελεχών της ΜΙ6, ο «Τζον» (πρόκειται για ψευδώνυμο) είπε πως το τελευταίο διάστημα και κυρίως το τελευταίο δεκαοκτάμηνο πολλά στελέχη του Σίτι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για να προσληφθούν στην υπηρεσία. Οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές όμως δεν είναι οι μόνοι επίδοξοι Τζέιμς Μποντ. Γιατροί, δικηγόροι και εργαζόμενοι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις επιδιώκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να γίνουν κατάσκοποι.

Γεγονός όμως που, σύμφωνα με τον «Τζον», εκτός του ότι φαίνεται καλό σε πρώτη φάση, δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Οπως αυτό της πιθανότητας εισβολής διπλού κατασκόπου στην υπηρεσία, για παράδειγμα. Κάτι που η ΜΙ6 έχει ζήσει για τα καλά κατά το παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά όμως, ο «Τζον» διευκρίνισε στην «Daily Telegraph» πως στην παρούσα διεθνή συγκυρία η ΜΙ6 ενδιαφέρεται περισσότερο για γυναίκες υποψήφιες πράκτορες, για μέλη εθνικών μειονοτήτων και ανθρώπων που μιλάνε διαλέκτους του Ιράν, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, αλλά και γλώσσες όπως κινεζικά και κορεατικά. Επίσης, μεγάλη τύχη για καριέρα στην ΜΙ6 έχουν και όσοι διαθέτουν επαγγελματικού επιπέδου γνώσεις σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, μηχανικής και τεχνητής νοημοσύνης.

Για τον «Τζον» πάντως «συχνά υπάρχει, από την πλευρά μας, μια διακριτική προσέγγιση υποψηφίων». Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στα λεγόμενά του, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει με νόημα: «Μετά την πρόσληψή τους πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως στα υπόγεια παρκινγκ του κτιρίου μας δεν υπάρχουν... Αστον Μάρτιν»!   ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: