Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο σταρ που κήρυξε πόλεμο στη Δύση

Εγραψε και σκηνοθέτησε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, έπαιξε στην κλασική ταινία «8½» του Φελίνι, ενέπνευσε τον Ερικ Κλάπτον να συνθέσει το «Layla» και αποτέλεσε πρωταγωνιστική φιγούρα της λονδρέζικης μποέμ σκηνής στα 60s. Σήμερα όμως ο Βρετανός σκηνοθέτης Ιαν Ντάλας είναι διάσημος για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ο άλλοτε λάτρης της καλής ζωής στο Λονδίνο είναι πλέον ηγέτης ομάδας φανατικών μουσουλμάνων στο Κέιπ Τάουν, ο οποίος επιδιώκει τη διοίκηση της Βρετανίας από μουσουλμανικό συμβούλιο και παραλληλίζει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν με το Ολοκαύτωμα.
   
Ο Ντάλας γεννήθηκε στη νοτιοδυτική Σκωτία, αλλά πολύ σύντομα εγκατέλειψε τα κτήματα της οικογένειάς του για να ζήσει στο Λονδίνο, όπου γοητεύτηκε αμέσως από τη σοουμπίζ και την μποέμικη ζωή των εκπροσώπων της. Πολύ γρήγορα μπήκε στα καλλιτεχνικά κυκλώματα και άρχισε να κάνει στενή παρέα με την Εντίθ Πιαφ και τον Τζορτζ Χάρισον.
 
Στη διάρκεια της δεκαετίας του '60, όμως, ο διάσημος σκηνοθέτης ένιωσε να απογοητεύεται από τη ζωή του στη βρετανική πρωτεύουσα και άρχισε να εξερευνά το Ισλάμ. Το 1967 γνώρισε τον Σαΐκ Αμπνταλκαρίμ Νταούντι στο Μαρόκο και χωρίς πολλή σκέψη προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και πήρε το όνομα Αμπνταλκαντίρ. Αφού πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας στη βόρεια Αφρική και μελετώντας τα διδάγματα επιφανών λόγιων μουσουλμάνων, ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του '80 το ορθόδοξο κίνημα Μουραμπιτούν, το οποίο έχει σήμερα περισσότερα από 10.000 αφοσιωμένα μέλη σε όλο τον κόσμο -από τη Δανία μέχρι την Ινδονησία- και εκατοντάδες ακόμα υποστηρικτές.

Ο Σαΐκ Αμπνταλκαντίρ ας-Σουφί, όπως είναι γνωστός σήμερα, πιστεύει ότι ο ισλαμικός κόσμος θα κατακτήσει την κυριαρχούμενη από τους Εβραίους Δύση με την επιβολή του αυστηρού ισλαμικού νόμου. Θεωρεί μάλιστα ότι η Βρετανία βρίσκεται «στο χείλος της τελικής πτώσης» και ότι μόνο ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας «θα μπορέσει να αναβιώσει αυτό το αρχαίο βασίλειο». ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: