Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

«Η Τουρκία δεν εισέβαλε στην Κύπρο», υποστηρίζει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ουάσινγκτον: Τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του Αμερικανού πρεσβευτή στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι, ότι «η Τουρκία είναι φιλειρηνικό κράτος και δεν εισβάλλει σε γείτονες» και πως η Άγκυρα «έχει ανησυχίες για την ασφάλεια στην Κύπρο και όχι στο Ιράκ», φαίνεται πως υιοθετεί το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας την Τρίτη σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν συμφωνεί με τους ισχυρισμούς Τζέφρι, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι, ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησε καταφατικά.

Όταν κλήθηκε να πει αν συμφωνεί ότι η Τουρκία δεν εισέβαλε στην Κύπρο και αν υπάρχει αλλαγή στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο κ. Κρόουλι απάντησε: «Εμείς κοιτάζουμε μπροστά κι όχι πίσω. Υπάρχει ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος σε εξέλιξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μεταξύ της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, υποβοηθούμενος από τα Ηνωμένα Έθνη. Είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουμε ρόλο σε αυτό. Εστιάζουμε στην προσπάθεια να οδηγηθεί αυτό σε μια δίκαιη κατάληξη. Και δεν νομίζω να έχει καμιά αξία να σκαλίζουμε την ιστορία των τελευταίων 35 ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: