Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

"Είμαι καλλιτέχνης και όχι έμπορος!"

Είναι ίσως ο πιο εκκεντρικός Ελληνας σχεδιαστής μόδας. Με παλμαρέ που ελάχιστοι διαθέτουν, ο Αποστόλης Μητρόπουλος παίρνει τα εύσημα για τη δουλειά του και από περιοδικά-βίβλους της μόδας του εξωτερικού.

Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Σχολή Βελουδάκη στα είκοσι χρόνια του. Το 1999 έκανε την έκπληξη σχεδιάζοντας εντυπωσιακά κοστούμια για τα «Καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα» στην παράσταση που ανέβασε ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο μίμο και perfomer Τάκη Ζαχαράτο για το «Cabaret-show» του δεύτερου.

Λίγο αργότερα εγκαινίασε το δικό του showroom στο κέντρο της Αθήνας και γρήγορα απέκτησε διάσημη πελατεία. Το 2001 άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας μια πρωτοποριακή επίδειξη μόδας στο Carousel του Λούβρου, ενώ τις επόμενες δύο χρονιές σχεδίασε ρούχα και αξεσουάρ για τον Λάκη Γαβαλά και κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Ελληνα Σχεδιαστή από γνωστό περιοδικό μόδας.

Η συνεργασία του την ίδια χρονιά με την Αννα Βίσση, για την οποία σχεδίασε ρούχα για την πίστα, αποτελεί σταθμό στην καριέρα του. Στη συνέχεια, έφτιαξε εντυπωσιακά κοστούμια για τη Δέσποινα Βανδή, συγκεκριμένα για τις παραστάσεις της σε Ιμπιζα και Αθήνα. Το 2003 τάραξε τα νερά της εγχώριας μόδας, παρουσιάζοντας την εξωφρενική κολεξιόν με τίτλο «Τσίρκο» («Circus»).

Στη λίστα των επώνυμων πελατών του προστέθηκε ο σούπερ σταρ της ποπ Σάκης Ρουβάς κάτι που, όπως είναι φυσικό, τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Το 2004 εμπνεύστηκε από τα τσιγάρα Lucky Strike και μαζί με άλλους έξι σχεδιαστές μόδας συμμετείχε σε έκθεση με τίτλο «Original voice», η οποία διοργανώθηκε στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Αυτή ήταν η χρονιά του, καθώς του ζήτησαν από την Ολυμπιακή Επιτροπή να φτιάξει τις στολές και τα αξεσουάρ για την καμπάνια της Coca Cola Light, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας...

Η συνέχεια ήταν λαμπρή. Οι μετοχές του «απογειώθηκαν» και όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν. Εκείνος όμως, απλός και γλυκός, παραμένει το ταλαντούχο αγόρι που έχει να πει μια καλή κουβέντα για όλους. Μάλιστα, δεν κυνηγάει τους διάσημους. Απλώς περιμένει να τον βρουν. Είναι ικανοποιημένος, βλέπετε, με όσα έχει καταφέρει ώς τώρα. Λογικό είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: