Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Γάμος» για Τσάκο-Columbia

Νέα σελίδα για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία πέτυχε η ανακοίνωση της συμφωνίας της Tsakos Shipping με την Columbia ShipManagement, με δημιούργημα, την Tsakos Columbia ShipManagement (TCM)

Μια συμφωνία σταθμό, που διαμορφώνει νέα δρώμενα στο σκηνικό της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο όμιλος Τσάκου. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγάλος ελληνικός όμιλος και ο γερμανικός όμιλος Schoeller Holdings, μητρικός της Columbia ShipManagement, συμφώνησαν στη δημιουργία της Tsakos Columbia ShipManagement (TCM) με έδρα την Ελλάδα και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων.

Μεγάλο το βήμα
Η νέα αυτή κίνηση χαρακτηρίζεται σημαντική καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ομίλου, από τη μια «ανοίγει νέους δρόμους, με τον όμιλο Τσάκου να πετυχαίνει με τον τρόπο αυτό σημαντικές οικονομίες κλίμακας και παράλληλα νέες πηγές εσόδων και κερδών», ενώ από την άλλη «αποτελεί κάτι νέο και για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία αποτελείται από 1.000 περίπου εταιρείες με ένα μικρό μέρος της, όμως να έχει αναθέσει την τεχνική διαχείριση των πλοίων της σε τρίτους. «Ο όμιλός μας επιχειρεί κάτι καινούριο, όπως όταν προχωρούσε στη δημιουργία της ΤΕΝ και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του ομίλου, προοπτική την οποία δεν απέκλεισε και για τη νέα εταιρεία. Όπως συμπλήρωσε, «στο μέλλον, έπειτα από 2-3 χρόνια λειτουργίας της νέας εταιρείας, δεν αποκλείεται η εισαγωγή της σε διεθνές χρηματιστήριο, με τη διάθεση μετοχών».

Η νέα εταιρεία
Η νέα εταιρεία, TCM, θα έχει έδρα την Αθήνα και θα στεγάζεται στα γραφεία του ομίλου Τσάκου. Η συνεργασία αποτελεί αποτέλεσμα της δεκάχρονης στενής σχέσης της Tsakos Shipping με την Columbia. Επιπλέον, η TCM θα λειτουργεί, αφομοιώνοντας τα καλύτερα στοιχεία της φιλοσοφίας των δυο εταιρειών σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, την ικανοποίηση των πελατών, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Αναμένεται επίσης ότι θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πελάτες της, τους ναυλωτές και τους μετόχους της. Στην κοινή ανακοίνωση των δυο εταιρειών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κοινή εταιρεία (joint venture) των δυο ομίλων θα αρχίσει τη λειτουργία της το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Ο σκοπός της συνεργασίας είναι η επέκταση στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε τρίτους πλοιοκτήτες, αλλά και στον υφιστάμενο στόλο της Tsakos. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο επίπεδο ποιότητας ασφάλειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζεται από την TST, ούτε στο προσωπικό του ομίλου, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες θα συνεχίσουν να είναι άψογες, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η TCM θα επικεντρώσει την προσοχή της στη γερμανική αγορά, όπου το επόμενο διάστημα λόγω της κρίσης μπορεί να αναδυθούν ευκαιρίες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση νέων πλοίων. Η συμφωνία δεν αναφέρεται στην εμπορική πολιτική, η οποία παραμένει υπό την πλήρη αρμοδιότητα του ομίλου Τσάκου (ναυλώσεις κτλ), ούτε στα επενδυτικά του προγράμματα.
ΦΩΤΟ· Ο Ιδρυτής της θαλάσσιας αυτοκρατορίας Παναγιώτης Τσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: