Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Καμικάζι αιματοκύλισαν το Ιράκ με επιθέσεις κατά σιιτών προσκυνητών

Τουλάχιστον 33 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Βαγδάτη με στόχο σιίτες προσκυνητές.

Οι καμικάζι αιματοκύλισαν την ιρακινή πρωτεύουσα παρά τα δρακόντεια μέτρα είχαν ληφθεί για να προστατευθούν οι δεκάδες χιλιάδες σιίτες πιστοί που συνέρρεαν σε τέμενος στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης για μεγάλη θρησκευτική γιορτή.

Οι δύο επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν πολύ κοντά στη γέφυρα, όπου το 2005 χίλιοι σιίτες πιστοί έχασαν τη ζωή τους όταν άρχισαν να τρέχουν ποδοπατώντας ο ένας τον άλλον για να σωθούν επειδή άκουσαν φήμες ότι κάποιος είχε τοποθετήσει βόμβες στη γέφυρα.

Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε 28 σιίτες, οι οποίες κατευθύνονταν με τα πόδια προς το τέμενος  Μούσα αλ-Καντίμ στα βόρεια της Βαγδάτης. Ο καμικάζι χτύπησε τη στιγμή που οι σιίτες διέσχιζαν τη σουνιτική περιοχή Ανταμίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: