
Όπως προκύπτει από μελέτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του συγκεκριμένου γεωγραφικού διαμερίσματος δεν «συμπαθούν»- -και κατά συνέπεια δεν καταναλώνουν συχνά- υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα, το ψάρι, τα λαχανικά και τα όσπρια. Αντίθετα, δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, όπως το κρέας.
Αποτέλεσμα αυτού είναι, τα ποσοστά παχυσαρκίας στους μαθητές της Θεσσαλίας να έχουν φτάσει, τα τελευταία χρόνια, σε ανησυχητικά επίπεδα, αφού, σύμφωνα με τη μελέτη το ποσοστό υπέρβαρων ή παχύσαρκων μαθητών φτάνει έως και το 43,9%. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου