Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέα εμπλοκή στην παραλαβή του «Παπανικολή»

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Η τελετή παραλαβής θα πραγματοποιηθεί μετά την ενεργοποίηση της σύμβασης για το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (ΕΝΑΕ) και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, στις 22 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι επιθυμία ήταν «η παραλαβή του υποβρυχίου 'Παπανικολής' να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο Κίελο. Αυτό όμως δεν καθίσταται εκ των πραγμάτων δυνατό και άρα η τελετή παραλαβής θα προσδιοριστεί για χρόνο μεταγενέστερο της ενεργοποίησης της σύμβασης για την οποία υπάρχει συμβατικό περιθώριο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «Το ελληνικό δημόσιο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που το αφορούν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να παραλάβει το υποβρύχιο 'Παπανικολής' και καταλήγει σημειώνοντας «Αυτό που αναμένεται από την άλλη πλευρά είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του 75,1% των μετοχών της ΕΝΑΕ από την Thyssen Krupp Marine Systems/HDW στην Abu Dhabi Mar ή σε συνδεδεμένη με αυτή εταιρεία (affiliated company) που θα υποδειχθεί από την Abu Dhabi Mar».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: