Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χειρότερο το διαζύγιο για τους άντρες

Είναι καλά τεκμηριωμένο πως το διαζύγιο πλήττει την υγεία, αλλά νέα στοιχεία υποδηλώνουν πως άντρες και γυναίκες δεν επηρεάζονται από αυτό με τον ίδιο τρόπο – με τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων να προκαλούν συχνά έκπληξη και το γενικό συμπέρασμα να είναι πως τελικά οι άντρες το «πληρώνουν» πιο ακριβά.
Η πρώτη που πλήττεται είναι η καρδιολογική υγεία. Μολονότι, όμως, η καρδιοπάθεια γενικώς απειλεί περισσότερο τους άντρες – έως ότου τουλάχιστον περάσουν οι γυναίκες την κλιμακτήριο, διότι μετά ο κίνδυνος καρδιοπάθειας είναι ο ίδιος στα δύο φύλα – οι στατιστικές υποδηλώνουν ότι οι γυναικείες καρδιές είναι πιο ευαίσθητες στο διαζύγιο.
Μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στην οποία συμμετείχαν 9.500 εθελοντές έδειξε ότι στην ηλικία των 60 ετών, το 33% των διαζευγμένων γυναικών είχαν καρδιαγγειακά προβλήματα. Το αντίστοιχο ποσοστό όμως σε όσες εξακολουθούσαν να είναι παντρεμένες ήταν μόλις 21,5%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: