Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ραγκούσης: «Ο Παπανδρέου παλεύει αυτό για το οποίο ο Καραμανλής λιποτάκτησε»

 Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι η σιωπή για την αναδιάρθρωση είναι χρυσός για τη χώρα, χαρακτηρίζοντας πολύ αρνητική κάθε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Εμείς πρέπει να μιλάμε για το χρέος της χώρας. Είναι η εθνική μας αρρώστια. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός δεν δουλεύει καθημερινά για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Το ότι ο Παπανδρέου πέτυχε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. του μηχανισμού στήριξης, είναι μια από τις προσπάθειες στο πλαίσιο του εθνικού προβλήματος».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε, κατηγορεί ότι φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, χωρίς όμως να αποδέχεται τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες για την παραλίγο χρεοκοπία της χώρας: «Ο Παπανδρέου παλεύει αυτό για το οποίο ο Καραμανλής λιποτάκτησε. Ο Καραμανλής ήξερε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το χρέος».

Και πρόσθεσε: «Το ίδιο χρέος γεννάει χρέος. 16 δισ. πληρώνουμε για μισθούς, και 22 δισ για τόκους. Για υγεία, περίθαλψη ασφάλιση πληρώνουμε 55 δισ. Αν τα 55 δισ είναι αμείωτα και τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα χρειάζεται και πάλι να δανείζεται. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο τα 22 δισ.. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι τα 55 δισ, που σας προανέφερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: