Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΚΥΡΚΟΣ:«Και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των κινημάτων ανυπακοής»

Βολές κατά του ΣΥΝ εξαπολύει ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, τονίζοντας πως οι μομφές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες την εμφανίζουν ως «κόμμα των προθύμων» και «συμπληρωματική δύναμη» προς το ΠΑΣΟΚ «είναι αστειότητες» και ότι όλα αυτά «τα λένε όσοι επιθυμούν να χτίσουν πάνω από τα ερείπια και τα συντρίμμια της χώρας».
 
Ενώ οι εργασίες του πρώτου τακτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς τελείωσαν πανηγυρικά, ο κ. Κύρκος επικροτεί τη διαπίστωση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου ότι «είναι λυπηρό να δαιμονοποιείται ο διάλογος».Ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς τάσσεται υπέρ των συγκλίσεων που γίνονται σε προγραμματική βάση, επισημαίνοντας ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις.
 
«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί. Φοβάμαι όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί την εύκολη λύση των περικοπών μισθών και συντάξεων» τονίζει ο κ. Κύρκος, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι οι εκλογές».Ο 87χρονος πολιτικός δεν διστάζει ακόμα να βάλει κατά των κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν τα είδα με συμπάθεια». 
 
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των απολίτικων και λαϊκιστικών κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας».Καταδικάζει, επίσης τη διαπόμπευση και τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, καλώντας τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αφήσουν να γεννηθεί το αυγό του φιδιού».
 
Τέλος, αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη, ο Λεωνίδας Κύρκος σχολιάζει ότι «οι υπερπατριωτικές κορόνες δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα τίποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: