Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μουσική βραδιά με τον βάρδο-ποιητή-παραμυθά David Smith στα Γιάννενα

Με τραγούδια της φύσης, των μύθων και της μαγείας θα μας ταξιδέψει ο βάρδος David Smith, από την Κορνουάλη, την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 9.30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στα Γιάννεννα. 
 
Τη μουσική βραδιά διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή του νεανικού συγκροτήματος της πόλης μας, Green Grass -Hoppers.
 
Ο David Smith, με καλλιτεχνικό όνομα Damh the Bard, είναι ένας σύγχρονος βάρδος του οποίου η πνευματικότητα και η αγάπη για τη λαïκή παράδοση εκφράζονται μέσα από τη μουσική των ιστοριών και της ποίησής του.
 
Αντλώντας στοιχεία από τις παραδόσεις των βάρδων, δημιουργεί με πολύ χιούμορ, μια παραμυθένια και ειρηνική ατμόσφαιρα, με ύμνους που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Ο Damh είναι ένας μουσικός αφηγητής, που δουλεύει μέσα στον κόσμο του μύθου, εκεί όπου οι νεράιδες χορεύουν την παραμονή του μεσοκαλοκαιριού, εκεί όπου τα δέντρα μιλούν, εκεί όπου οι λόφοι σε μεταφέρουν στο βασίλειο του Αρθούρου.
 
Εκεί όπου η θεά καλπάζει με το άλογό της, οδηγώντας μας στη μαγεία, εκεί όπου ο θεός Κερνούνος μας καλεί από τις σκιές του Greenwood.Το νεανικό συγκρότημα, Green Grass-Hoppers (Πράσινες Ακρίδες), έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα δύο συναυλίες και αποτελείται από τους: Πλάτωνα Δερδεμέζη, κιθάρα, Γιάννη Ρωμανέλη, πλήκτρα, Μάρκο Τζίμα, κιθάρα, και Βαγγέλη Τζίμα, ντραμς. Κι όπως λέει κι βάρδος «ηρεμήστε λοιπόν και αφήστε τη μουσική να σας οδηγήσει εκεί…».Τιμή εισιτηρίου: 5 € (προπώληση στο Πνευματικό Κέντρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: