Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"Αυλαία" για το "Αμφιθέατρο" με παζάρι θεατρικών αντικειμένων

Θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για "ξεπούλημα". Σπάνια θεατρικά αντικείμενα, κουστούμια από παραστάσεις  προγράμματα σπουδαίων έργων και κυρίως αναμνήσεις. Ωστόσο ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος και η κόρη του Κατερίνα το ονόμασαν "Γιορτή".

Πρόκειται για το παζάρι του "Αμφιθεάτρου" που διοργανώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την απόφαση του ιδρυτή του Θεάτρου να κλείσει οριστικά το ιστορικό θέατρο στην οδό Αδριανού στην Πλάκα. Οι τιμές ήταν μάλλον συμβολικές.

Το Αμφιθέατρο έκλεισε ύστερα από τριάντα έξι χρόνια λειτουργίας και μετά από ενενήντα πέντε επιτυχημένες παραγωγές. Δεν είναι µόνο η οικονοµική κρίση που έβαλε το λουκέτο στο ιστορικό θέατρο, αλλά κυρίως το ακριβό ενοίκιο και η έλλειψη κρατικής επιχορήγησης, όπως είχε εξηγήσει ο σκηνοθέτης τον Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας του.

"Όταν ξεκίνησε το "Αμφιθέατρο" δεν ήξερα καν αν θα επιβιώσει πάνω από ένα χρόνο. Κι όμως αντέξαμε 36 χρόνια και δεν διαλύθηκε η νομική υπόστασή του, παραμένει ως είχε. Απλά ανέστειλε τη λειτουργία του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί στο μέλλον να δουλέψει αν χρειαστεί", διευκρίνισε ο Σπύρος Ευαγγελάτος μέσα στο μικρό γραφείο του θεάτρου, εκεί που ήταν λίγο πιο ήσυχα από το υπόλοιπο θέατρο, που ηθοποιοί και θεατρόφιλοι διάλεγαν τα αντικείμενα που ήθελαν να αγοράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: