Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καβγάς στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ

Σκληρή αντιπαράθεση προκάλεσε, κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, που προβλέπει- μεταξύ άλλων- το κλείσιμο της ΕΤ1.

Πιο αιχμηροί όλων ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και η Μιλένα Αποστολάκη, με τον υπουργό Επικρατείας να υπεραμύνεται των αλλαγών, δηλώνοντας ότι υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών. Οι συχνότητες δεν θα παραχωρηθούν και δεν θα πωληθούν, ξεκαθάρισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με τον τρόπο που χειριστήκατε το θέμα της ΕΡΤ προσβάλατε εμένα και τον κ. Γερουλάνο, τόνισε ο κ. Χυτήρης, και πρόσθεσε ότι κακώς κλείνει η ΕΤ1 σε περίοδο κρίσης. Αιχμές άφησαν τόσο ο κ. Κακλαμάνης και η κ. Αποστολάκη, την ώρα που οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι έντονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται να δρομολογούνται παραιτήσεις τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Οπως λέγεται, πρόκειται ουσιαστικά για περιπτώσεις που «φωτογράφισε» στη συνέντευξή του ο κ. Μόσιαλος όταν έλεγε ότι δεν πρόκειται να βάλει στο νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ δικούς του ανθρώπους ή συνεργάτες του. Κάτι που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει περαιτέρω εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο κ. Μόσιαλος διαβεβαίωσε ακόμη τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι οι συχνότητες δεν θα παραχωρηθούν και δεν θα πωληθούν. «Δεν μπορεί όμως μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει έξι κρατικά κανάλια και 19 περιφερειακούς σταθμούς, 20 σταθμούς αναμετάδοσης, τρεις σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και πέντε σταθμούς εθνικής εμβέλειας», συμπλήρωσε.

Κατά τη συνεδρίαση, ορισμένοι βουλευτές άσκησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κριτική, η οποία εστιάστηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι προωθούμενες αλλαγές.

«Η μόνη άμυνα στη διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας την ανάγκη για «οικονομικό ορθολογισμό, χωρίς όμως απαξίωση».

Επιπλέον χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, το ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, όπως και το ότι ο κ. Μόσιαλος έδωσε συνεντεύξεις σε ιδιωτικά μέσα και όχι στην ΕΡΤ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης που είχε την εποπτεία της ΕΡΤ μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας το θέμα προσέβαλε τον ίδιο και τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

«Είπατε για αποκομματικοποίηση. Από ποιον; Από τον προηγούμενο υπουργό; Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή, όμως, είχε επιλεγεί με open.gov», παρατήρησε.

Ο κ. Χυτήρης διαφώνησε με το κλείσιμο της ΕΤ1. «Είχαμε έτοιμες για υπογραφές τις συμβάσεις με το Μέγαρο Μουσικής, θέατρα και μουσικές σκηνές για να καλυφθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ποιός χαίρεται όταν κλείνουν κρατικά κανάλια; Οι ιδιώτες που στη κρίση φθηναίνουν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα;», παρατήρησε.

Η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της σχετικά με τον τρόπο που εξαγγέλθηκαν οι αλλαγές, λέγοντας -κατά πληροφορίες, ότι «είμαστε δυο χρόνια κυβέρνηση και πρέπει να πάψουμε να λέμε τι σκάνδαλα βρήκαμε».

Αναφερόμενη στην εξαγγελία της κατάργησης του κωδικού των μυστικών κονδυλίων, είπε ότι προσβάλει τους προηγούμενους υπουργούς και για να μην υπάρχουν, όπως είπε υπονοούμενα, ζήτησε να δοθούν τα ονόματα και τα ποσά από τους παραλήπτες «πράσινους ή γαλάζιους για να ξέρουμε ποιός πήρε και τι».

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο ίδιος «δεν πυροβολεί κανέναν» και πως «υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική», αλλά, όπως πρόσθεσε, “αφού όλοι παραδεχόμαστε πως έχουμε φτάσει "στο και 5", πρέπει να προχωρήσουμε και να δείξουμε αποφασιστικότητα και στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων».

«Η διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ότι παίρνω δύσκολες αποφάσεις με βάση το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον», κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: