Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπόλου της Frontex

Πυρ εναντίον τριών Ελλήνων αστυνομικών και δύο ανδρών της Frontex, γερμανικής υπηκοότητας, άνοιξαν, τις πρωινές ώρες, Τούρκοι δουλέμποροι, που επέβαιναν σε βάρκα, στον ποταμό Έβρο.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, εκτυλίχθηκε κοντά στη συνοριογραμμή του Έβρου ποταμού και συγκεκριμένα στη νησίδα Αντάς, που βρίσκεται στην περιοχή του Τυχερού.

Ειδικότερα, στις 23:15 χθες, αεροπλάνο της Frontex, που πραγματοποιούσε περιπολία, εντόπισε, με τεχνικά μέσα, ομάδα περίπου 50 μη νόμιμων μεταναστών, που βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Αντάς και κατά μήκος της τουρκικής όχθης, περιμένοντας προφανώς να περάσει στην Ελλάδα.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η δίωξη λαθρομετανάστευσης και εστάλησαν στο σημείο τρεις Έλληνες αστυνομικοί και δύο Γερμανοί της Frontex, που ακροβολίστηκαν στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της νησίδας, η οποία από την ελληνική πλευρά είναι προσβάσιμη με τα πόδια.

Τις επόμενες ώρες και στη θέα των αστυνομικών, οι Τούρκοι διακινητές δεν προέβησαν σε καμιά προσπάθεια να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο.

Ωστόσο, περίπου στις 10:30 το πρωί σήμερα, φουσκωτή λέμβος, με δύο διακινητές, κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Αντάς και όταν έφτασε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, άνοιξε πυρ κατά των δυο αστυνομικών, που περιπολούσαν στο βόρειο τμήμα.

Στη συνέχεια, η λέμβος με τους δύο ένοπλους διακινητές, επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

Οι Έλληνες αστυνομικοί ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για το συμβάν, η οποία ήρθε σε άμεση επαφή με τις τουρκικές αστυνομικές αρχές του Εντίρνε (Αδριανούπολη).

Παράλληλα, δόθηκαν και οι συντεταγμένες της τοποθεσίας, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο για να επέμβουν οι τουρκικές αρχές.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επαφές των ελληνικών αρχών με τις τουρκικές, μία δεύτερη λέμβος κατευθύνθηκε προς το νότιο τμήμα της νησίδας Αντάς και άνοιξε νέο πυρ κατά των δύο Γερμανών της Frontex και του Έλληνα, που περιπολούσαν στην περιοχή.

Αμέσως μετά, και η δεύτερη λέμβος έκανε αναστροφή και επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

Μετά το περιστατικό αυτό, το μεικτό ελληνο-γερμανικό κλιμάκιο, που είχε στήσει ενέδρα στη νησίδα Αντάς, πήρε εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν από λίγο συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές 99 μη νόμιμοι μετανάστες, που βρισκόταν στην τουρκική όχθη, απέναντι από το σημείο, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, ενώ διερευνάται εάν κάποιος από τους συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των διακινητών.

Το τελευταίο δίμηνο και μετά την ενίσχυση των δυνάμεων στο βόρειο Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου) από κλιμάκια της Frontex, οι διακινητές έχουν ρίξει το βάρος στο νότιο τμήμα του νομού και συγκεκριμένα στις περιοχές Σουφλίου, Τυχερού και Φερών
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: