Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πέρασαν... βραχιόλια σε 8 έλληνες "Ιντιάνα Τζόουνς"

Οχτώ σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν κοντά στην Ιεροπηγή Καστοριάς την ώρα που έψαχναν για θησαυρό! Πρόκειται για επτά Ελληνες, ηλικίας από 37 έως 49 ετών, και έναν 26χρονο αλλοδαπό οι οποίοι έσκαβαν σε δύσβατη δασική περιοχή ελπίζοντας να γίνουν πλούσιοι.

Οι χρυσοθήρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, με την κατηγορία της διενέργειας παράνομης ανασκαφής για ανεύρεση θησαυρού.

Στην κατοχή των οχτώ ανδρών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τροφοδοτικό κάμερας (αυτοκινήτου), ένα ασπρόμαυρο μόνιτορ, ένας ανιχνευτής μετάλλων και κενού, ένα κρουστικό δράπανο, μία ηλεκτρογεννήτρια, μία αυτοσχέδια κάμερα τύπου «μάτι», ένας μετασχηματιστής και πλήθος άλλων εργαλείων, όπως ένα κατσαβίδι, μία πένσα, ένα καλέμι, μονωτική ταινία και μία μπαλαντέζα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς. Σημειώνεται ότι η Καστοριά αποτελεί μία από τις περιοχές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των «μιμητών» του Ιντιάνα Τζόουνς. Οι άλλες είναι τα Τρίκαλα, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Πιερία, η Καρδίτσα, τα Γρεβενά, η Κρήτη και αρκετές ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου όπου έχουν θεαθεί ομάδες θησαυροκυνηγών.

Ε.ΠΑΠ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: