Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Κατέβηκε" η Λεοντοκεφαλή από την Ακρόπολη

Η εμβληματική λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του Παρθενώνα ''κατέβηκε'' την Πέμπτη από την κορυφή του ναού, μέσα σε μόνο 7 λεπτά, με τη βοήθεια ενός γερανού. Θα βρίσκεται στο εργαστήριο για συντήρηση και αναμένεται μέχρι το 2013 να τοποθετηθεί πάλι στη θέση της.

"Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς καμία καθυστέρηση", ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πάνω στην επιβλητική μαρμάρινη Λεοντοκεφαλή, 1,2 τόνων, σώζεται ακόμα το χρυσαφί χρώμα της χαίτης της, ενώ οι λεπτομέρειες που διαγράφονται μέχρι και στις πιο μικρές λεπτομέρειες του λαιμού, έκαναν όσους το είδαν να συμφωνήσουν πως "φτιάχτηκε για τους θεούς". Ακόμα και οι αθέατες επιφάνειες είναι τέλεια λαξευμένες. Από κοντά, ωστόσο, εμφανή είναι τα σημάδια και από τους βομβαρδισμούς αλλά και τους δυνατούς σεισμούς που έχουν "ταλαιπωρήσει" τον ναό του Παρθενώνα.

Για τις εργασίες αυτές, το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 8 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, από την δυτική πλευρά του Παρθενώνα θα αποξηλωθούν και θα αποκατασταθούν 80 μαρμάρινα μέλη, 43 εξ αυτών από τη βορειοδυτική πλευρά και 37 από τη νότια


news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: