Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ισραηλινός ιστρορικός στρέφεται κατά της ακροδεξιάς στην Ελλάδα!


Ο ισραηλινός ιστορικός Ζέεβ Στέρνχελ, που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα και μίλησε για την ακροδεξιά, θεωρεί ότι "αυτή είναι ένα επικίνδυνο σύμπτωμα". Πιστεύει ότι "η κρυφή γοητεία του ανορθολογισμού διαπερνά οριζόντια τις τάξεις των ψηφοφόρων και μετράει οπαδούς. Το να δαμάσουμε τον παραλογισμό
συνεχίζει να είναι το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον». Και πρόσθεσε: "Λέμε συνήθως ότι η ακροδεξιά θριαμβεύει, επειδή η κυρίαρχη πολιτική δεν «αγγίζει» το ζήτημα των μεταναστών. Ανεξάρτητα από το τι λέγεται για εσωτερική χρήση, ο λαϊκισμός όντως θριαμβεύει, όταν οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν απαντούν πολιτικά. Ακριβώς επειδή η πολυπολιτισμικότητα δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο.Είναι μόνο οι πολιτικοί της δεξιάς που εκμεταλλεύονται τα αντιμεταναστευτικά ριφλέξ; Οχι. Ο αντιμεταναστευτικός λόγος είναι ένα άλογο που καβαλάνε πολλοί. Ακόμη και πολιτικοί του κέντρου δεν μπορούν να χωνέψουν τη λεγόμενη απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Τι συμβαίνει όμως; Πολύ απλά, σ' αυτό το γήπεδο κερδίζει σε αξιοπιστία η δεξιά, επειδή υπερασπίζεται καλύτερα την αντίληψη ότι τα ουσιώδη προβλήματα δεν είναι υλικά αλλά πολιτισμικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: