Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πέθανε ο Πάτρικ Λι Φέρμορ

Leigh Fermor and Moss pictured in German unifo...Image via WikipediaΠλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, ο γνωστός φιλέλληνας συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας Πάτρικ Λι Φέρμορ έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή, ειρηνικά και ήσυχα στο σπίτι που είχε χτίσει ο ίδιος στην αγαπημένη του Καρδαμύλη της Μάνης.

Τη βαθειά θλίψη της εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θάνατο του συγγραφέα. Στο συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «o Πάτρικ Λι Φέρμορ αγάπησε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του.

Από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν συμμετείχε ενεργά στον αγώνα των ανταρτών στην Κρήτη κατά των Γερμανών κατακτητών, μέχρι σήμερα, που άφησε την τελευταία του πνοή, ο Φέρμορ δεν έπαψε ούτε στιγμή να εμπνέει και να συγκινεί με το συγγραφικό του ταλέντο, την ηθική του ακεραιότητα, την αγάπη του για τη ζωή, τους αγώνες του για τις ανθρωπιστικές αξίες.
ΦΩΤΟ: Ο Πάτρικ με έναν συνάδελφό του ντυμένοι με γερμανικές στολές όταν συμμετείχαν ενργά στην απαγωγή του στρατηγού  Κράϊπε
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: