Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Όχι» σε απεργία μέσα στον Ιούλιο αποφάσισαν τελικώς οι ναυτεργάτες

Ηρεμία στο λιμάνι μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποφάσισε με ψήφους 10 κατά και 5 υπέρ να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Μάλιστα, για τα επόμενα βήματά τους θα αποφασίσουν στα τέλη Αυγούστου.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έκριναν ότι θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση για να εξετάσει μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν, όπως η αναστολή ορισμένων παραγράφων του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου και οι οποίες αφορούν στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, της μείωση των συντάξεων κατά 10% για αυτούς που είναι κάτω των 60 ετών και των επικουρικών συντάξεων. Επίσης απαιτούν την αναστολή του άρθρου 27 του παλαιοτέρου νόμου που λέει για ένταξη του ΝΑΤ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 01/01/2013.

Μιλώντας στο «Βήμα», ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν οι ναυτεργάτες με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, κ. Χάρη Παμπούκη υπήρξε καλή πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να μελετήσει περαιτέρω ορισμένα από τα αιτήματα, ενώ αναφορικά με την απόφαση για μη κήρυξη απεργίας, τόνισε ότι «εάν προχωρούσαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα "καταδικάζαμε" τον εργαζόμενο άνθρωπο που θέλει να ταξιδέψει για τις καλοκαιρινές του διακοπές».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: