Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τα ταξί

Αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων που πραγματοποιούν καταλήψεις, σχηματισμό δικογραφιών και παραπομπή των ιδιοκτητών σε δίκες-εξπρές ζήτησε με παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, για το κλείσιμο αεροδρομίων, λιμανιών κ.λ.π. από οδηγούς ταξί.

Μετά το χθεσινό έγγραφο του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που ζητούσε να σταματήσει ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και ύστερα από ανάλογο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας να δώσουν εντολή στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Σημειώνει επίσης ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών αμέσως να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται συντομότατα.

Ακόμη, στην παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού υπογραμμίζεται ότι οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, κ.λπ.

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών, τέλος, πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη οδών κ.λπ. εάν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: