Αιτία είναι η αλλοίωση των τροφίμων εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της ανεπαρκούς συντήρησής τους.
Οπως εξηγούν οι ειδικοί, η έντονη ζέστη ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, ενώ την ίδια στιγμή μάς κάνει να καταφεύγουμε συχνά σε κρύα πιάτα, όπως σαλάτες ζυμαρικών και ρυζιού που δεν έχουν ζεσταθεί καλά πριν από την κατανάλωσή τους, όπως ένα μαγειρεμένο πιάτο. Απειλή για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος αποτελούν και τα κακώς συντηρημένα γεύματα που μεταφέρουμε και καταναλώνουμε εκτός σπιτιού, για παράδειγμα στην παραλία ή σε ένα πικνίκ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου