Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος : Έτσι θα εντοπίσουμε τα λεφτά που έβγαλαν έξω

Μηχανισμό που επιτρέπει πλέον στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να καταστήσει «προσιτά» τα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία. Ταυτόχρονα το Υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.

«Είναι ευκαιρία, όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι αποτελεί στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και η στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όχι για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αλλά με τρόπο που θα είναι προς όφελος των πολιτών.

O  κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει καταφέρει να ξεχωρίσει την κατάσταση με το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 42 δισ. ευρώ.
Όπως εξήγησε, από τα 42 δισ. τα 37 δισ. τα οφείλουν 14.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που με την εκκαθάριση (σ.σ. αποβιώσαντος κλπ) φθάνουν τα 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Τα υπόλοιπα 4 δισ. τα οφείλουν 890.000 φορολογούμενοι. Εμείς θα επικεντρώσουμε τον έλεγχο στα 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: